Thierry Baudet's prachtige huismannenbestaan

thierry baudet
Toegegeven, het is niet de meest betrouwbare bron. Maar in Privé (nr 40) wordt Thierry Baudet als volgt geciteerd:

'Ik heb een visioen van een huis op het platteland waar mijn vrouw lekker aan het werk is en ik overdag bouillon aan het trekken ben en een beetje schrijf terwijl de kinderen op school zitten. Dat lijkt mij een prachtig huismannenbestaan.'

Huisman zijn

Ik vind het een kostelijke uitspraak. En Thierry is zo slim om een beeld te schetsen waarbij de kinderen naar school zijn. Dat maakt de kans dat hij ook daadwerkelijk een beetje kan schrijven iets reëler.

Hoewel, heeft hij aan de vele studiedagen en het fenomeen ouderparticipatie gedacht?

Dubbele moraal: als vrouwen dit zeggen is het ongeëmancipeerd

Dat Thierry Baudet deze uitspraak onbekommerd kan doen, getuigt van een dubbele moraal. Want als, laten we zeggen, Koningin Maxima iets dergelijks zou beweren, dan zou ze ongetwijfeld worden weggezet als ongeëmancipeerd.

N.B. Thierry Baudets uitspraak doet me denken aan de waarschuwende voorspelling van  cabaratier Hans Lebbis.

Lees ook Mansplaining.

Bron afbeelding: Elekes Andor, op Wikipedia, CC by 3.0


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

2 reacties

  1. Deze droom heb ik ook, maar dan zijn de mannen en vrouwen omgedraaid. Zou Thierry's uitspraak cynisch bedoeld zijn? Of geef ik 'm dan teveel eer?
    Trouwens bouillon trekken is vrij veel werk en ik denk dat zijn vrouw wel elke week soep verwacht als ze thuis komt na lange dagen werken. Weet niet of er nog veel tijd over blijft voor schrijven 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *