Inspirerend: Judith Cooiman-Bouma

Judith Cooiman-Bouma

In 2013 verscheen er een artikel over Judith Cooiman-Bouma in de Groene Amsterdammer.

Judith Cooiman-Bouma is moeder, echtgenote en de allereerste vrouwelijke predikante in de Nederlands Gereformeerde kerk. Judith koos bewust voor een kleine gemeente van 150 man, en werkt parttime.

In een tijd waarin carrière maken voor veel mensen het hoogste doel is, en je 'kansen moet pakken,' durft Judith haar eigen pad te bewandelen.

'Ik hoef niet zo nodig van alles te bereiken.'

In het artikel van 2013 vertelt Judith dat ze ervoor waakt om niet net als haar vader, die ook predikant is, te worden opgeslokt door haar werk.

 

'Ik hoef niet zo nodig van alles te bereiken. Ik ben geen carrièremens. Ik heb ook veel respect voor mijn moeder. Ik vond het heerlijk dat ze altijd thuis was als ik uit school kwam. Een goede moeder zijn, dat vind ik ook belangrijk. Dat combineren met het predikantschap, dan heb ik 'the best of both worlds'.

Maart 2018: Judith Cooiman-Bouma met voorkeursstemmen gekozen in raad

In maart 2018 werd Judith Cooiman-Bouma met voorkeurststemmen gekozen in de gemeenteraad van Zeist. Toch maakte Judith geen gebruik van haar zetel.
Opnieuw koos ze voor balans, en haar gezin. Ze schreef:

 

'Mijn eerste roeping ligt in de kerk, als predikant. En met een jong gezin kan ik het raadswerk er nu niet bij doen. Het spijt mij oprecht als ik hiermee mensen teleurstel. Ik zal mij, waar ik kan, met hart in ziel inzetten voor de partij en voor de bloei van ons prachtige dorp Zeist.'

Conclusie

Ik vind de keuzes die Judith durft te maken verfrissend! Ze gaat daarmee in tegen de heersende tijdsgeest, waarin je toch vooral kansen moet grijpen en je maatschappelijke positie in termen van carrière verbeteren.

Judith laat zien dat er meer manieren zijn om je leven te leiden.

Je hóeft niet mee te doen aan de rat race!

Je kunt en mag andere keuzes maken.

Nu zelf het artikel lezen?

Je vind het onder de titel: Hij zat altijd op zijn studeerkamer' op de website van de Groene Amsterdammer. Lees ook de brief waarin Judith Cooiman-Bouma uitlegt waarom ze niet kiest voor een positie in de gemeenteraad.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *