Schaduwzijden betaalde arbeid

Bron: Website Katholiek Gezin

“De discussie over schaduwzijden aan betaalde arbeid door moeders is zo ideologisch geworden, dat we uit het oog verliezen wat het beste is voor kinderen.” Dat stelt Katholiek Nieuwsblad in een commentaar op het nieuws dat kinderen van werkende moeders minder gezond zijn.

Lees het hele artikel


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

6 reacties

  1. Helemaal eens, ik durf het er bijna ook niet over te hebben met mijn vriendinnen die zo'n drie a vier dagen werken, omdat ik hun geen pijn wil doen of wil beledigen. En ook omdat ik er bijna zelf aan begin te twijfelen: maakt het daadwerkelijk veel uit voor kinderen....Ik hoor zo weinig geluiden die mijn eerdere geloof bevestigen, vandaar dat ik blij ben met dit artikel. Wel valt mij op dat dit soort geluiden vaker uit de religieuse hoek komen, dan uit niet-religieuse hoek en vraag mij af hoe dat komt.

  2. Nou FB, ik weet niet of jij een bijbel hebt, maar lees maar eens wat er in Timotheüs 2:1-5 staat. Dat vertelt hoe mensen in deze tijd 'zonder natuurlijke genegenheid' zouden zijn, dus de genegenheid die r tussen echtelieden, tussen ouders en kinderen etc. is. De mensen zouden het geld liefhebben en zichzelf liefhebben. Dat zie je bij stellen die een hoog inkomen preferen boven een warm en veilig nest.

    En laten we alsjeblieft niet alleen de moeders aanvallen. Die mannen, de vaders, die kiezen immers ook voor geld i.p.v. kinderen? Vaders kunnen ook best een dagje minder werken, hoor! Als beide ouders het werk en de zorg konden verdelen, zodat er altijd iemand thuis is voor d ekinderen, zou dàt niet pas emancipatie zijn? Bevrijding van het 'moeten' van het kind?

  3. In mijn christelijke omgeving stoppen steeds meer moeders met hun betaalde part-time baan. Want uiteindelijk schiet je er niet niets mee op. Het financieele voordeel is blijkbaar 0 want de kosten voor opvang, auto werkster en gemaksvoedsel. Wegen niet op tegen de plezierige jeugd die je de kinderen geeft als je met een pot thee klaar zit, en dan heb je dan nog genoeg tijd voor jezelf en/of vrijwilligers werk. Is ook leuker voor je partner die ook graag in een fris gezellig en opgeruimt huis woont. Het is niet zo dat je je moet schamen voor de mensen met de 2 auto's en de luxere lifestyle. We vinden dit heerlijk. En gelukkig mag je nog altijd je eigen keuzes maken. Greez Anneke

  4. In mijn christelijke omgeving stoppen steeds meer moeders met hun betaalde part-time baan. Want uiteindelijk schiet je er niet niets mee op. Het financieele voordeel is blijkbaar 0 want de kosten voor opvang, auto werkster en gemaksvoedsel. Wegen niet op tegen de plezierige jeugd die je de kinderen geeft als je met een pot thee klaar zit, en dan heb je dan nog genoeg tijd voor jezelf en/of vrijwilligers werk. Is ook leuker voor je partner die ook graag in een fris gezellig en opgeruimt huis woont. Het is niet zo dat je je moet schamen voor de mensen met de 2 auto's en de luxere lifestyle. We vinden dit heerlijk. En gelukkig mag je nog altijd je eigen keuzes maken. Greez Anneke

  5. Wat vreemd dat we het belangrijkste dat er is (het opvoeden van Kinderen) aan vreemden over laten. En als je dat niet doet dan moet je verdedigen waarom je niet kiest voor een betaalde baan. Gelukkig zijn wij "ouderwets" (of misschien wel onze tijd vooruit) want mijn man werkt en ik ben er voor de kinderen en het beestenspul. Ik ben tevreden met onze vaste standplaats op een camping in de buurt. en ik ga leuke dingen doen met mijn zoon van 6 op woensdagmiddag. De meeste kinderen bij hem op school worden opgevangen door een oppas of grootouders. Ik zou dit niet kunnen, ik wil graag zelf de verantwoordelijkheid voor mijn kind. En als dat betekend dat het finacieel wat minder is dan is dat maar zo. Geluk zit hem in kleine dingen en niet hoofdzakelijk in geld. Ik vind het fijn om deel uit te maken van zijn wereld. Opvoeden is wat mij betreft niet iets dat je er even bij doet na je bataalde baan.

  6. Wat vreemd dat we het belangrijkste dat er is (het opvoeden van Kinderen) aan vreemden over laten. En als je dat niet doet dan moet je verdedigen waarom je niet kiest voor een betaalde baan. Gelukkig zijn wij "ouderwets" (of misschien wel onze tijd vooruit) want mijn man werkt en ik ben er voor de kinderen en het beestenspul. Ik ben tevreden met onze vaste standplaats op een camping in de buurt. en ik ga leuke dingen doen met mijn zoon van 6 op woensdagmiddag. De meeste kinderen bij hem op school worden opgevangen door een oppas of grootouders. Ik zou dit niet kunnen, ik wil graag zelf de verantwoordelijkheid voor mijn kind. En als dat betekend dat het finacieel wat minder is dan is dat maar zo. Geluk zit hem in kleine dingen en niet hoofdzakelijk in geld. Ik vind het fijn om deel uit te maken van zijn wereld. Opvoeden is wat mij betreft niet iets dat je er even bij doet na je bataalde baan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *