Je kind mee op reis met de auto

Gastpost

Je bent er klaar voor om er even lekker tussenuit te gaan met je kids. Lekker even helemaal weg van de drukke zakenwereld en nergens aan denken. Om er extra zorgeloos van te kunnen genieten, geven wij je een aantal handige tips.Kies een geschikte vakantiebestemming

Zorg ervoor dat de bestemming niet te ver weg is en dat er genoeg te doen is voor de kinderen, zoals een zwembad of een speeltuintje. Als je een baby hebt die jonger is dan drie maanden, dan kun je het beste dicht in de buurt een vakantiebestemming uitzoeken. Het kindje is helemaal uit zijn ritme en is eigenlijk het liefst in de vertrouwde omgeving. Je moet dus even testen of het goed gaat op vakantie. Je kunt dit bijvoorbeeld testen door eerst een dagje of twee dagen weg te gaan.

Zorg voor goede autostoeltjes


Veiligheid is zeer belangrijk tijdens de reis met de auto. Het juiste autostoeltje zorgt ervoor dat je kind goed vast zit. Bekend zijn bijvoorbeeld de Maxi-Cosi Tobi en de Maxi-Cosi Rodi. Er zijn ook autostoeltjes met speciale verkleiners voor jonge baby's.

Verzin een aantal leuke spelletjes voor onderweg


Er zijn heel veel leuke spelletjes om je kinderen onderweg bezig te houden. Denk bijvoorbeeld aan het tellen van auto's in een bepaalde kleur of het aantal caravans. Zorg er daarnaast voor dat je genoeg speelgoed bij je hebt dat geschikt is om mee te nemen in de auto. Kies liever voor zacht speelgoed dan hard speelgoed, want ze kunnen er natuurlijk mee gaan gooien. Je kunt ook een leuke cd meenemen met kinderverhalen of een spelletjesboek.Niet te veel snoepen


Laat kinderen niet te veel snoepen onderweg. Door een grote hoeveelheid suiker kunnen ze juist heel vervelend worden. Kies liever voor een stuk fruit of een droog koekje.

Als je rekening houdt met bovenstaande punten, heb je in ieder geval al een aantal zorgen minder en kun je lekker op vakantie met je kids.


Volg Het Moederfront op Twitter!


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *