Ontaarde moeder?

De balans tussen privé en werk is een hot item. Zowel schrijvers als zogenaamde life coaches storten zich op deze 'groeimarkt' en schrijven talrijke boeken waarin ze allemaal hetzelfde beloven: de oplossing voor het spanningsveld tussen privé en werk.

Anno 2014 wordt van vrouwen verwacht dat ze hun gezin, een betaalde baan en graag ook nog mantelzorg moeiteloos combineren.

Soms word je als vrouw wel eens overweldigd door alles wat je moet doen. En dan laat je wel eens steken vallen. Zoals een baby die vergeten wordt in een auto, met alle tragische gevolgen van dien.

Maar wat als je het kind van een ander vergeet?

Daarover gaat Paula Daly's boek Ontaard.

Kind van een ander vergeten

Lisa werkt zich een slag in de rondte om haar gezin, huishouden en fulltime baan te combineren. Haar huishouden is regelmatig een chaos, en ze vergeet wel eens wat.

Als haar vriendin Kate haar tijdens de ontbijtdrukte opbelt en zijdelings vraagt: 'Hoe is het met de meisjes?' vindt Lisa dat een beetje raar. Ze heeft immers maar één dochter. Dus hoezo meervoud meisjes? Maar al snel eisen de dagelijkse beslommeringen haar aandacht weer op.

Dan blijkt Kate's dochter te zijn verdwenen. En er was een afspraak dat ze bij Lisa zou logeren. In alle drukte was Lisa dat volkomen vergeten. En dat betekent dat Kate's dochter dus al ruim 24 uur kwijt is.

Lisa gaat gebukt onder een verpletterend schuldgevoel.

Het Perfecte Moeder Syndroom

Lisa voelt zich allesbehalve een perfecte moeder. Maar haar vriendin Kate, vindt ze wel degelijk perfect. Kate ziet er altijd netjes en goed uit, is geduldig, behulpzaam en staat altijd klaar voor haar kinderen. Naast Kate voelt Lisa zich schamel afsteken.

Paula Daly, zelf ook moeder, wil hiermee een belangrijke boodschap afgeven:

Vergelijk jezelf niet met anderen! En bedenk dat achter ogenschijnlijke perfectie, wel eens iets heel anders schuil kan gaan.

Door jezelf altijd de mindere te voelen, en nooit goed genoeg, ben je een gemakkelijk doelwit voor mensen die misbruik van je willen maken.

Conclusie

Ontaard is een interessante psychologische thriller. Maar het is meer dan dat. Paula Daly biedt een intrigerend kijkje in de wereld van het moederschap, en de dingen waarmee moderne moeders worstelen.

Dat maakt Ontaard extra lezenswaardig.

Praktische informatie

Ontaard is voor 18,99 te koop bij bol.com

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *