De huisvrouwmonologen: het boek van het toneelstuk

 De lijn tussen herkenbaar en cliché is dun.

En helaas valt De huisvrouwmonologen van Sylvia Witteman net aan de verkeerde kant van de lijn. Sylvia's beschrijvingen van het leven van moderne vrouwen en moeders zijn zo herkenbaar, dat ze bijna een zekere vermoeidheid oproepen. Een gevoel van: 'Been there, done that, got the t-shirt'.

Cliché's en bordkartonnen karakters

Want natuurlijk is de intekenlijst voor gerechten voor het school kerstdiner herkenbaar. Evenals de verschillen tussen mannen en vrouwen als het gaat om het huishouden. Maar het is allemaal al zo vaak gezegd en beschreven. Tel daarbij op dat de drie karakters uit de Huisvrouwmonologen zo plat zijn als bordkarton, en zo cliché als de prosecco die ze drinken, en je hebt eigenlijk een boek dat 'best wel' saai is.

Geschreven als toneelstuk

Overigens is het boek geschreven in de vorm van een toneelstuk, waarbij de drie personages om de beurt iets zeggen. De huisvrouwmonologen bevatten dus niet Sylvia's gebruikelijke columns.

Huisvrouwmonologen: wel leuk voor nieuwbakken moeders?

Wellicht zijn De Huisvrouwmonologen wel een leuk feestje van herkenning voor nieuwbakken moeders. Voor hen zijn de cliché's wellicht nog nieuw.

Wij dachten na het lezen van dit boek vooral: 'Waarschijnlijk is het toneelstuk veel leuker!'
Dat hopen we dus maar.

Praktische informatie

De huisvrouw monologen is voor 14,95 te koop bij Bol.com. Maar wij raden liever Sylvia Wittemans eerdere, briljante boek Pekingeend bij nacht aan.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *