Netflix tip: The Letdown niet geschikt voor zwangeren van 1e kind!

The Letdown biedt een realistisch kijkje in het leven van een nieuwbakken moeder.

Sterker nog, als je nu zwanger bent van je eerste kind raad ik de serie af! 

Want dan zul je er niet blij van worden denk ik, en misschien zelfs een beetje bang.  Maar als je al een kind hebt, dan zal de serie The Letdown een feest van herkenning voor je zijn.

The Letdown: waar gaat het over?

In The Letdown leer je Audrey, moeder van twee maanden oude baby Stevie kennen. Audrey is bekaf. En dat is haar aan te zien.

Ze worstelt met slaapgebrek, borstvoeding en zou duidelijk meer steun van haar man willen. Haar man op zijn beurt voelt zich onhandig rondom zijn pasgeboren dochter en wordt erg in beslag genomen door zijn werk.

Over the titel The Letdown

Letdown heeft een dubbele betekenis:

  • Letdown: als de melk toeschiet. Iedere vrouw die borstvoeding heeft gegeven zal dit herkennen. Dat prikkelende gevoel in je borsten omdat de melk gaat stromen.
  • Letdown: teleurstelling, tegenvaller.

Hoewel Audrey zielsveel van haar dochter houdt, krijg ik wel de indruk dat het hele moederschap best een 'letdown' oftewel teleurstelling voor haar is. Ze mist haar vrijheid, haar gewone leven, koffie drinken en sex.

The Letdown: moedergroepje

Omdat Audrey in haar vriendengroep de eerste is met een kind, valt er van die kant weinig hulp te verwachten. Sterker nog, op een verjaardagsfeestje zeggen ze tegen Audrey dat ze moe zijn en naar huis gaan, maar gaan vervolgens zonder haar nog naar een club.

Van narigheid gaat Audrey daarom toch maar naar een Moedergroep. Deze groep wordt geleid door een door de wol geverfde vrouw.

Ze begint de eerste bijeenkomst met de onvergetelijke woorden:

'Well it's been 12 weeks. Here you are. Novelty worn off?'

Moeder types

Wat ik echt geweldig vond in The Letdown zijn de verschillende types moeders die in de moedergroep zitten. Want die zijn enorm herkenbaar.

Zo is er een type dat haar baby nog geen naam heeft gegeven, omdat ze zijn/haar identiteit niet voor haar willen vastleggen.

The Letdown: trailer

The Letdown: samenvattend

The Letdown biedt een realistische blik op het leven van moeders in het eerste jaar, zonder dat het overdreven wordt of een soort van parodie zoals in Bad Moms.

The Letdown is een serie die woorden als 'loedermoeder' of posts over 'Ik ga verklappen hoe moeilijk het moederschap is!' overbodig maken.

Want The Letdown vertelt het allemaal.

Zonder koketterie.

Heb jij The Letdown gezien? Wat vond je er van?


Zoek jij contact met andere moeders? Lees dan Vriendinnenonline!


Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

13 reacties

  1. Ik ben benieuwd! Vooral naar die typetjes. Ik gruw van dat negatieve gedoe, vind moederschap fantastisch zelf (en ja, soms zwaar, maar hé, dat hoort er bij)en gruw van egoistische loedermoeders. Dus als dát de serieuze teneur van de serie is, laat maar. Als het grappig bedoeld herkenbaar is, super!

  2. Ik ben benieuwd! Vooral naar die typetjes. Ik gruw van dat negatieve gedoe, vind moederschap fantastisch zelf (en ja, soms zwaar, maar hé, dat hoort er bij)en gruw van egoistische loedermoeders. Dus als dát de serieuze teneur van de serie is, laat maar. Als het grappig bedoeld herkenbaar is, super!

  3. Ik vond de serie oprecht leuk. Veel situaties zijn herkenbaar. Geruststelling voor aanstaande moeders, van een afstand lijkt het allemaal veel erger. C'est la vie, zullen we maar zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *