Kijktip: Rabbit Hole, over het verlies van een kind

Het is de nachtmerrie van iedere ouder: je kind verliezen. Dit is het thema van de film Rabbit Hole.

Op ingetogen wijze vertelt de film Rabbit Hole het verhaal van Becca en Howie Corbett, die hun zoon Danny verliezen. Danny rent achter hun hond aan de straat op, en wordt aangereden.

Thuisblijfmoeder verliest zoontje

Becca had haar carrière verruild voor het Thuisblijfmoederschap, maar nu haar zoontje dood is, vormt het lege huis één grote confrontatie met haar verlies. En als Becca teruggaat naar haar oude werk, blijken de mensen die ze kende weg te zijn.

Je vraagt je af of een carrière haar verlies enigszins had kunnen bufferen.

Verschillende manieren van rouwen

Terwijl Becca druk de kleren van hun zoontje Danny opruimt en zijn foto's weghaalt, wil haar man Howie de herinnering juist levend houden. Beide geven op heel verschillende manier vorm aan hun rouwproces, en dat creëert afstand.

Een rustige film

De Rabbit Hole kabbelt rustig voort. Er gebeurt feitelijk niets opzienbarends. De film eindigt er mee dat Becca en Howie voorzichtig de eerste stappen zetten naar de toekomst. Ze nodigen vrienden uit, en geven een barbecue, en alles lijkt goed te gaan.

Maar aan het eind van de film, als iedereen weer weg is, blijven Becca en Howie alleen achter. Boven hun hoofd hangt een denkbeeldige stripwolk met de gedachte:

'En wat nu?'

De Rabbit Hole gaat op integere wijze om met de grote angst van iedere ouder: het verlies van een kind. Er zijn geen gemakkelijke antwoorden, en er is geen belofte dat de pijn over gaat. Wel dat die verandert.

Er is alleen maar de overlevingsstrategie van 'one step at a time'.

Bekijk de officiële trailer van Rabbit hole

Blijf op de hoogte: neem een gratis emailabonnement op Het Moederfront!

Delivered by FeedBurner
Volg Het Moederfront op Twitter!


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *