Reacties

Loedermoeder: tenenkrommend fenomeen — 22 reacties

 1. Je ouderschap benaderen met zelfspot vind ik mooi, mits je door de regels heen altijd maar de liefde voor je kind kunt lezen. Het hoeft allemaal niet perfect te zijn, zolang je je best maar doet.

  Ik werd jong moeder en voelde me regelmatig falen als ik naar andere moeders keek. Inmiddels weet ik dat zij misschien net zo onzeker waren. Het idee achter de loedermoeder vind ik daarom wel mooi, alleen de praktijk (elkaar bijna willen overtreffen met loedermoedergedrag) slaat de plank soms een beetje mis.

 2. Je ouderschap benaderen met zelfspot vind ik mooi, mits je door de regels heen altijd maar de liefde voor je kind kunt lezen. Het hoeft allemaal niet perfect te zijn, zolang je je best maar doet.

  Ik werd jong moeder en voelde me regelmatig falen als ik naar andere moeders keek. Inmiddels weet ik dat zij misschien net zo onzeker waren. Het idee achter de loedermoeder vind ik daarom wel mooi, alleen de praktijk (elkaar bijna willen overtreffen met loedermoedergedrag) slaat de plank soms een beetje mis.

 3. Ik vind het een vreselijke term. Natuurlijk hoef je als moeder niet alles perfect te doen, maar de term geeft mij het idee dat je er helemaal je best niet meer voor hoeft te doen en dat dat dan niet erg is. Dat is niet de bedoeling van de term, maar het is wel zoals het op mij overkomt.

 4. Ik vind het een vreselijke term. Natuurlijk hoef je als moeder niet alles perfect te doen, maar de term geeft mij het idee dat je er helemaal je best niet meer voor hoeft te doen en dat dat dan niet erg is. Dat is niet de bedoeling van de term, maar het is wel zoals het op mij overkomt.

 5. Het geeft zo'n waardeoordeel aan wat dan wel goed is, die vragen. Blijkbaar is het slecht om je kind af en toe in je bed te laten slapen. En vlekken zijn ook niet goed blijkbaar. Ik vind mezelf een lieve moeder en daar ben ik best trots op (ook al voldoe ik blijkbaar op sommige punten aan de loedermoederlijst). Heb het sowieso niet zo op labeltjes eerlijk gezegd.

 6. Inderdaad, omgekeerde borstklopperij.
  Hoewel ik bij de term ook een associatie heb van moeder die flesje wijn leegt terwijl ze op smartphone FB bij zit te werken, terwijl kinderen buiten uit het zolderraam hangen. Die vader hangt dan vermoedelijk bij de buurman rond om bbq aansteken voor gevorderden door te nemen, terwijl de kinderen de aanmaakvloeistof opdrinken

 7. Inderdaad, omgekeerde borstklopperij.
  Hoewel ik bij de term ook een associatie heb van moeder die flesje wijn leegt terwijl ze op smartphone FB bij zit te werken, terwijl kinderen buiten uit het zolderraam hangen. Die vader hangt dan vermoedelijk bij de buurman rond om bbq aansteken voor gevorderden door te nemen, terwijl de kinderen de aanmaakvloeistof opdrinken

 8. Als dit soort woorden wordt gebruikt om iets heel anders te duiden krijg je misverstanden.

  Het zou beter zijn als dat in deze onzekere tijden niet wordt gedaan. Er zijn al oorlogen ontstaan door misverstanden.

  Slechte zaak vind ik dit.

 9. Wat een nare term, ik denk inderdaad bij Loeder meteen aan een gemeen iemand. Daarnaast vind ik het inderdaad bijzonder dat sommige vrouwen schijnbaar de behoefte hebben om te laten zien dat ze een slechte moeder, huisvrouw of wat dan ook zijn.

 10. Wat een nare term, ik denk inderdaad bij Loeder meteen aan een gemeen iemand. Daarnaast vind ik het inderdaad bijzonder dat sommige vrouwen schijnbaar de behoefte hebben om te laten zien dat ze een slechte moeder, huisvrouw of wat dan ook zijn.

 11. Ik heb al geruime tijd als omslagfoto op Facebook: 'Die andere moeders doen ook maar wat'. Het picture perfect legde zo'n hoge druk op ons, waar ik inmiddels allang niet meer aan kan voldoen, dat ik dat maar heb losgelaten. Je artikel stemt weer tot nadenken en ik zal het loedermoeder ook eens wat kritischer onder de loep nemen

 12. Zoals de meesten hierboven al zeggen, wat een enorme stomme naam.

  Op zich vind ik het wel weer goed dat je het perfecte plaatje loslaat van "de vrouw die alles kan" EN moeder zijn EN een perfect schoon en mooi huis EN (eventueel) een baan. Maar het dan proberen er een geuzennaam van te maken en er mee te koketteren. Nee bedankt, volgens mij weten we intussen allemaal al dat het moederschap af en toe gewoon zwaar en lastig is en dat het bij niemand thuis alles perfect gaat.

 13. Zoals de meesten hierboven al zeggen, wat een enorme stomme naam.

  Op zich vind ik het wel weer goed dat je het perfecte plaatje loslaat van "de vrouw die alles kan" EN moeder zijn EN een perfect schoon en mooi huis EN (eventueel) een baan. Maar het dan proberen er een geuzennaam van te maken en er mee te koketteren. Nee bedankt, volgens mij weten we intussen allemaal al dat het moederschap af en toe gewoon zwaar en lastig is en dat het bij niemand thuis alles perfect gaat.

 14. Pingback:Perfectionisme als moeder en huisvrouw? Niet voor Brianna James - Het Moederfront

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>