Carnage: kijktip

Als jouw kind een ander kind had geslagen, zou je dat dan willen weten? De meeste moeders zullen ongetwijfeld direct antwoorden met: 'Ja natuurlijk!'

De film Carnage draait om dit gegeven: twee ouders komen bij elkaar om op volwassen wijze te praten over de ruzie tussen hun twee zoons. Politieke correctheid viert hoogtij, en alles is zeer beschaafd.

Maar ergens gedurende al die keurige beleefdheid, ontspoort het gesprek, en laten ze hun maskers vallen.

Bewerking gelijknamige toneelstuk

Carnage is een bewerking van het gelijknamige toneelstuk, en heeft daar ook nog veel van weg. Vooral door de setting: de hele film speelt zich af in het appartementencomplex van het ouderpaar van de jongen die geslagen is.

Setting: woonkamer

Om precies te zijn in het appartement, en de gang naar de lift. De ouders van de 'agressor' zijn daar op bezoek, om een en ander uit te praten. Maar telkens als ze willen vertrekken komt er iets tussen, en blijven ze toch nog weer. Ze komen nooit zo ver dat ze in de lift stappen!

Treffend kijkje in leven moderne ouder

De film biedt een treffend kijkje in het leven van de hoogopgeleide, politiek correcte moderne ouder. Maar daarnaast ook in de verschillen tussen mannen en vrouwen. Je ziet dat de loyaliteiten verschuiven. Aanvankelijk is het echtpaar tegenover echtpaar, maar gaandeweg wordt het de vrouwen tegen de mannen, en de film eindigt in de oorspronkelijke positie: echtpaar tegen echtpaar.

De mannen vinden elkaar in hun waardering voor een oude Whisky en sigaren. De vrouwen in de manier waarop ze door hun partners behandeld worden.

Aan het slot van de film zijn de ouders terug bij af, en de film eindigt met een scène waarin je de twee jongens gewoon met elkaar ziet spelen.

Conclusie

Carnage is een heerlijke film om te kijken, en zeer herkenbaar voor ouders. Maar verwacht geen actie. De film bestaat vrijwel alleen uit conversaties tussen de vier hoofdrolspelers.

Volg Het Moederfront op Twitter!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *