Nederlandse vrouwen zijn geen 'luie donders'

Nederlandse vrouwen krijgen regelmatig kritiek te verduren. Vorige week nog haalde Ebru Umar opnieuw naar ze uit, en noemde ze 'luie donders' in de Volkskrant. We hebben overwogen hier aandacht aan te besteden, maar aangezien je ongewenst gedrag moet negeren, hebben we daarvan afgezien.

Niettemin is het prettig ook eens de andere kant van de medaille belicht te zien, en erkenning te krijgen voor het feit dat de keuze voor fulltime/parttime moederen beslist niet de makkelijke weg van een 'luie donder' is!

Onderstaand citaat komt uit het boek Man van beroep, van Hans Nijenhuis, redacteur op NRC Handelsblad.

'Je moet het zo zien: werken is uitrusten. Voor een ouder met kleine kinderen is het ontspannend om iets zinnigs te doen met volwassenen die normaal en voorspelbaar reageren. Zouden daarom alle vaders werken, en moeders steeds meer?'

Volg Het Moederfront op Twitter!

Vergelijkbare berichten

3 reacties

  1. Dat die Ebru niet moe wordt van zichzelf, en trouwens..waarom is zij vaste medewerkster van de libelle, een blad pur sang voor "de nederlandse vrouw", die luie donder, die uitzuiger, die nederlandse vrouw ja!
    Zucht...

  2. Dat die Ebru niet moe wordt van zichzelf, en trouwens..waarom is zij vaste medewerkster van de libelle, een blad pur sang voor "de nederlandse vrouw", die luie donder, die uitzuiger, die nederlandse vrouw ja!
    Zucht...

  3. Dit zijn het soort uitspraken die wat meer moeten gepubliceerd worden!! Gelukkig zijn er nog mensen die niet zo kort door de bocht zijn als Ebru!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *