Mannen werkpaarden, vrouwen luxepaardjes?

Voor jullie gelezen op DiscussieerMee.nl: een Nederlandse man beklaagt zich over zijn vrouw die als motto heeft: 'Alles wat van jou is van van mij, en alles wat van mij is, is van mij.'

Blijkbaar heeft zijn vrouw thuis de broek aan, want ze heeft aangegeven niet van plan te zijn om te veranderen.

Ik weet niet waar ik me meer over verwonder: over het egoïsme van zijn vrouw, of over zíjn zwakte dat hij haar daar meer weg laat komen.

'Blijven mannen werkpaardjes?

Wij zijn een stel van halverwege 40, de kinderen studeren en we werken beiden. Ik werk 40 uur, dat is historisch zo gegroeid, ik wilde eigenlijk minder maar huis / hypotheek, kosten kinderen e.d. stonden dat niet toe. Mijn vrouw werkt 24 uur en gaat daarnaast lekker naar de tennisbaan of met haar vriendinnen shoppen en we hebben een hulp die het huis schoonmaakt.

Wat mij de laatste tijd ergert is dat ze haar inkomen bijna helemaal aan zichzelf uitgeeft, kapper paar honderd euro aan kleding en schoenen per maand en dat mijn inkomen helemaal opgaat aan huis en vaste lasten. Toen ik laatst een nieuwe camera wilde kopen moest ik wachten tot de dertiende maand.

Ik zou ook wel wat minder willen werken maar mijn vrouw geeft aan dat zij niets kan (wil) meebetalen aan de vaste lasten en dat ik het dan maar zelf financieel moet regelen als ik minder ga werken. Toen ik het er met een vriend over had gaf hij toe dat het bij hun niet veel anders was.

Is het nou zo dat de emancipatie er voor gezorgd heeft dat vrouwen wel werken maar dan alleen voor zichzelf en dat mannen traditioneel blijven werken voor het huis en de hypotheek?'

Volg Het Moederfront op Twitter!

Vergelijkbare berichten

15 reacties

 1. Oei.. ik werk niet, maar het zou niet in me opkomen om een hulp te willen. Ik doe alles thuis. Ook grasmaaien en vuil buiten zetten. Bij ons is het wel zo dat man wel eens roept dat hij minder wil werken maar dan moet ik veel meer werken want ik verdien natuurlijk nooit wat hij verdient. Misschien dat we het wel zo regelen dat hij 4 dgn gaat werken zodra de kinderen allemaal op school zitten en ik dan gewoon ft. Al zit zn ambitie m dan waarschijnlijk in de weg. Kinderopvang voor 3 kinderen is niet te betalen.

 2. Oei.. ik werk niet, maar het zou niet in me opkomen om een hulp te willen. Ik doe alles thuis. Ook grasmaaien en vuil buiten zetten. Bij ons is het wel zo dat man wel eens roept dat hij minder wil werken maar dan moet ik veel meer werken want ik verdien natuurlijk nooit wat hij verdient. Misschien dat we het wel zo regelen dat hij 4 dgn gaat werken zodra de kinderen allemaal op school zitten en ik dan gewoon ft. Al zit zn ambitie m dan waarschijnlijk in de weg. Kinderopvang voor 3 kinderen is niet te betalen.

 3. Ik werk ook parttime, maar het komt niet in me op om dat geld alleen aan mijzelf te besteden, dat vind ik erg egoïstisch.
  Mijn geld gaat naar een spaarrekening en zo hebben we altijd een reservepotje voor onverwachte zaken.

 4. Ik werk ook parttime, maar het komt niet in me op om dat geld alleen aan mijzelf te besteden, dat vind ik erg egoïstisch.
  Mijn geld gaat naar een spaarrekening en zo hebben we altijd een reservepotje voor onverwachte zaken.

 5. Niet eerlijk dat zij koopt wat ze wil en hij moet wachten tot de 13e maart.

  Toch struikel ik over "zij werkt 24u en de hulp maakt schoon, voor de rest shoppen en tennissen". Want wie doet de boodschappen, administratie, kookt, de was? Kan maar zo zijn dat zij dat doet, en dus ook aan 40u pw zit.

 6. Niet eerlijk dat zij koopt wat ze wil en hij moet wachten tot de 13e maart.

  Toch struikel ik over "zij werkt 24u en de hulp maakt schoon, voor de rest shoppen en tennissen". Want wie doet de boodschappen, administratie, kookt, de was? Kan maar zo zijn dat zij dat doet, en dus ook aan 40u pw zit.

 7. Zijn geld, haar geld... als je getrouwd bent is het toch gewoon gezamenlijk geld. Je moet samen zorgen dat de vaste lasten betaald zijn en dan kijken wat er overblijft voor luxe. Overleggen en goede afspraken maken. Ik vind dat de man het laatste woord hoort te hebben, aangezien hij het hoofd van het gezin is.

 8. Dit is echt een heel triestige situatie... Ik denk inderdaad dat er dringend nood is aan communicatie in dit gezin. Persoonlijk vind ik het niet kunnen dat mevrouw er al het geld gewoon 'doordraait' zoals mevrouw het belieft. Iedereen koopt graag eens iets ipv het geld aan facturen te moeten spenderen. Bij ons gaat dit gelukkig heel goed. Helemaal in het begin hadden we wel nog elk onze rekening met 1 gemeenschappelijke maar dat is gewoon uitgegroeid tot alles is van ons. Wel beheer ik alleen de spaarrekening omdat manlief al liever eens iets uitgeeft (en al eerder eens onbezonnen) dan ik. Maar over alles wordt gepraat. Zo zou het toch overal ideaal zijn volgens mij. En ik vind het wel maar correct dat degene die minder werkt iets meer investeert in het huishouden. Tenzij het niet kan omwille van gezondheidsredenen natuurlijk...

 9. Dit is echt een heel triestige situatie... Ik denk inderdaad dat er dringend nood is aan communicatie in dit gezin. Persoonlijk vind ik het niet kunnen dat mevrouw er al het geld gewoon 'doordraait' zoals mevrouw het belieft. Iedereen koopt graag eens iets ipv het geld aan facturen te moeten spenderen. Bij ons gaat dit gelukkig heel goed. Helemaal in het begin hadden we wel nog elk onze rekening met 1 gemeenschappelijke maar dat is gewoon uitgegroeid tot alles is van ons. Wel beheer ik alleen de spaarrekening omdat manlief al liever eens iets uitgeeft (en al eerder eens onbezonnen) dan ik. Maar over alles wordt gepraat. Zo zou het toch overal ideaal zijn volgens mij. En ik vind het wel maar correct dat degene die minder werkt iets meer investeert in het huishouden. Tenzij het niet kan omwille van gezondheidsredenen natuurlijk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *