Gastpost: Gestoorde Mama


Door Anne-Marie Bun

Sinds ik moeder ben, kan ik niet meer de hele nacht doorslapen, kan ik niet meer naar de wc, of bellen zonder dat ik word gestoord. Een moeder die ergens anders mee bezig is heeft een speciale aantrekkingskracht op kinderen. Vooral een bellende moeder.

Een moeder aan de telefoon is een gemakkelijk slachtoffer. Vooral voor een kind dat plotsklaps last heeft van opkomende honger, gewond is geraakt door een broer of zus, of zich rot verveeld. Kinderen weten dat een moeder aan de telefoon sneller geneigd is om 'Ja' te zeggen, als ze maar rustig haar telefoongesprek kan afmaken.

Mijn kinderen wachten graag tot ik in gesprek ben met mijn baas, of in onderhandeling met een credit card maatschappij. Dán vragen ze of ze de hele chocolade paashaas op mogen eten, een tube tandpasta in de magnetron steken, of vijf muzieknummers mogen downloaden via iTunes.

Als ik aan de telefoon ben met de lerares van mijn zoon, wil mijn dochter onderhandelen over het aantal genodigden voor haar slaapfeestje. Als ik Chinees bestel, schuift mijn zoon een briefje onder mijn neus voor het kopen van lootjes voor de Grote Club Actie.

Het maakt niet uit of ik word gebeld, of dat ik zelf bel, ik word altijd gestoord. Zodra ik de telefoon opneem word ik mateloos populair. Ik ben scheidsrechter bij een ruzie, trek een dop uit de overlopende spoelbak en veeg de hondenkots op.

Ze weten gewoon dat ik aan de telefoon met handen en voeten gebonden ben, en dat mijn antwoord gematigd zal zijn. De persoon aan de andere kant van de lijn kan immers alles horen.

Ik heb mijn kinderen gevraagd, zelfs gesmeekt, of ze me niet willen storen tijdens een telefoongesprek. Behalve als er sprake is van een levensbedreigende situatie. Dus als er bloed is. Na zo'n tirade is het dan een paar dagen stil als ik aan het bellen ben. Nou ja stil, ze cirkelen als haaien om me heen met briefjes, of proberen in dramatische gebarentaal hun vragen kenbaar te maken.

Soms, in een poging om toch een rustig telefoongesprek te kunnen voeren, sluit ik mezelf op in de WC. De akoestiek zorgt er dan voor dat de persoon aan de andere kant van de telefoon denkt dat hij op de speaker staat. Dat is niet zo, mijn telefoon heeft geen speciale functies. Geen nummer herkenning, geen voicemail, geen speed dial.

De enige speciale functie op mijn telefoon is mama storen. Misschien vind je deze extra functie ook leuk voor op je telefoon. Dan moet je wel snel zijn, want mama storen is alleen voor speciaal geselecteerde huishoudens, en voor een beperkte periode (totdat je kinderen het huis uit gaan).

Als je een gratis demonstratie wil, bel me dan even.

Vergelijkbare berichten

3 reacties

  1. hahahahaha, zooo herkenbaar - gooi daarbij nog eens een paar jaar call center ervaring en je begrijpt, de telefoon is hier geen favoriet - stuur me maar een mailje 😉

  2. hahahahaha, zooo herkenbaar - gooi daarbij nog eens een paar jaar call center ervaring en je begrijpt, de telefoon is hier geen favoriet - stuur me maar een mailje 😉

  3. Ik dacht dat ik de oplossing had gevonden! Spelletje op de Ipad (vroeger wilden ze daar mijn telefoon voor hebben) kun je vaak al weer ruim een uur mee winnen. Vast niet helemaal pedagogisch verantwoord maar zolang ze nog net zo graag buiten spelen zet ik het in het vakje "opgroeien met computers". Werkt prima maar de volgende blogpost heeft me toch weer even mijn oren doen krabben...

    http://www.creditcardervaringen.nl/2011/03/12/update-van-apple-software-maakt-creditcard-lokkertjes-binnen-itunes-spelletjes-zichtbaarder/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *