Reacties

Moeder voorbeelden: welke moederbeelden krijgen we voorgeschoteld? — 2 reacties

  1. Goh, interessant. Zo had ik er nog niet naar gekeken. Maar de rol van de moeder in tv series is inderdaad veranderd, hoewel ze ook in die tijd zelf heel verschillend geportretteerd werden.
    Er was bijvoorbeeld ook een serie in de jaren 60 van een moeder die volgens de standaard thuis was, maar zich stierlijk verveelde. Die zat steeds te roken en koffie te drinken aan de keukentafel. Dat was dus in die tijd al weer een tegenhanger van series waarin er vooral blije thuisblijfmoeders werden geportretteerd.
    Family Ties was ik gek op destijds! Ik keek er steevast elke week naar. Die Elyse was inderdaad een lieve moeder, hoewel ik mij meer de vader herinner. Die had een hele actieve rol in het gezin herinner ik mij. En had de moeder ook niet een baan buitenshuis? Alleen was dat gewoon niet zo prominent in de afleveringen.

  2. Goh, interessant. Zo had ik er nog niet naar gekeken. Maar de rol van de moeder in tv series is inderdaad veranderd, hoewel ze ook in die tijd zelf heel verschillend geportretteerd werden.
    Er was bijvoorbeeld ook een serie in de jaren 60 van een moeder die volgens de standaard thuis was, maar zich stierlijk verveelde. Die zat steeds te roken en koffie te drinken aan de keukentafel. Dat was dus in die tijd al weer een tegenhanger van series waarin er vooral blije thuisblijfmoeders werden geportretteerd.
    Family Ties was ik gek op destijds! Ik keek er steevast elke week naar. Die Elyse was inderdaad een lieve moeder, hoewel ik mij meer de vader herinner. Die had een hele actieve rol in het gezin herinner ik mij. En had de moeder ook niet een baan buitenshuis? Alleen was dat gewoon niet zo prominent in de afleveringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>