'Blijf lekker thuis bij je kinderen!'

thuisblijfmoeder

‘Ik heb zoveel van hen gemist. Zwemdiploma’s, verjaardagen, noem maar op. Ze werden wel goed opgevangen, maar toch... Jammer, ik had graag meer zelf willen doen.’

Dat zegt Tineke Schouten in een artikel in Story.

Tijd met de kinderen inleveren

In de periode dat haar dochters werden geboren beleefde ze net haar grote doorbraak. Ze volgde destijds de aanwijzingen van haar producent en leverde daardoor veel tijd met haar kinderen in. Ze kon ze bijvoorbeeld zelden in bed stoppen. In het AD zegt ze:
'Daar heb ik nu wel spijt van, het blijft een schuldgevoel.'

Tineke Schouten: 'Blijf lekker thuis bij je kinderen'

In het artikel vertelt Tineke Schouten over haar dochters die allebei een partner met een drukke baan hebben en een groot gezin. Beide dochters hebben een hbo-opleiding en plannen om 'later' de arbeidsmarkt weer te betreden. Tineke zegt daarover:

 

'Ze zouden dat natuurlijk ook nu al kunnen gaan doen en opvang kunnen regelen. Maar ik zeg dan: Blijf lekker thuis bij je kinderen, ik kon dat vroeger niet. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om ze hele dagen naar de buitenschoolse opvang te brengen. Maar dat is geen win-winsituatie.

 

Denk alleen al aan alle stress die dat veroorzaakt, die weer afstraalt op de kinderen. Twee banen leveren meer op dan één, dat is waar, maar zolang de kinderen klein zijn, zou ik er lekker van genieten. Want wat ik zelf ook steeds nadrukkelijker voel: het leven gaat heel snel voorbij.'

Tot slot

Tineke Schoutens boodschap aan haar dochters staat haaks op de boodschap van de overheid en traditionele feministes die arbeidsparticipatie heilig verklaard hebben. Maar ik ben het van harte met haar eens dat tijd met je kinderen kostbaar is, en eenmalig. Het is niet iets dat je later kunt inhalen.

Lees hier zelf het artikel!

Wat vind jij van Tineke Schoutens advies aan haar dochters?

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. Het is natuurlijk niet alles of niets. Mijn man en ik bleven beide een dag thuis voor de kinderen en zo hoefden de kinderen maar 3 dagen naar de opvang (waarvan 1 bij mijn ouders, waar ze geweldige herinneringen aan hebben)

    Zo hebben we béiden kunnen genieten van de jonge jaren van onze kinderen en onze kinderen van beide ouders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *