Zijn puppies beter af dan baby's?

Als Zweden het paradijs is voor jonge ouders, dan moet de VS wel de hel zijn als het gaat om voorzieningen voor jonge ouders.

Rep. Alexandria Ocasio-Cortez pleitte deze week voor een beter ouderschapsverlof, en zette haar punt kracht bij door honden te vergelijken met mensen.

Hoe lang mogen puppies bij hun moeder blijven?

Ze vroeg:

'Hoe lang mogen puppies bij hun moeder blijven?'

Het antwoord luidde: 8 weken.

Waarop Ocasio-Cortez concludeerde dat honden dus beter af zijn dan mensen.

Hieronder het fragment

Het advies voor puppies versus het advies voor baby's

Laten we in navolging van Ocasio-Cortez de adviezen voor puppy's en de adviezen voor baby's eens naast elkaar leggen.

Puppy's minimaal 8 weken bij moeder laten

In het algemeen wordt geadviseerd om een puppy minimaal 8 weken bij zijn of haar moeder te laten, maar vaak is in de praktijk 10 weken nog beter.

Hondentrainster Astrid Verkuil schrijft hierover op haar website:

'Wat we moeten beseffen is dat de puppy tijd een gevoelige periode is en het sowieso onnatuurlijk is wanneer een pup bij zijn moeder en nestgenoten weg wordt gehaald. Het zal altijd een bepaalde mate van stress veroorzaken bij de pup.'

Baby's kunnen vanaf 6 weken naar crèche

Volgens het Service Bureau Kinderopvang kan een baby vanaf 6 weken naar de kinderopvang... Over stress wordt niet gerept, terwijl uit onderzoek van Riksen-Walraven is gebleken dat zeker in het eerste levensjaar kinderopvang een stressreactie bij baby's oproept.

Nou kun je natuurlijk onmiddellijk roepen: 'Ja maar je moet honden en baby's natuurlijk ook niet met elkaar vergelijken! Waar sláát dat op.'


Rol moederhond erkend - rol moeder baby gebagatelliseerd

En inderdaad groeien puppy's anders op dan baby's. Maar dat neemt niet weg dat het opvallend is dat bij honden de belangrijke rol van het contact met de moeder zo duidelijk benoemd wordt, terwijl deze als het om baby's gaat juist wordt gebagatelliseerd.

Dan wordt geredeneerd dat professionals er alles aan doen om de baby zo goed mogelijk op te vangen. Dus het geeft niets, dat een baby uit zijn bekende omgeving wordt gehaald.

Ongetwijfeld wordt de rol van de moeder minder belangrijk gemaakt, om zo de weg vrij te maken voor (het liefst fulltime) arbeidsparticipatie.

Nee, baby's zijn niet beter af in de kinderopvang

Uit onderzoek blijkt dat baby's de eerste 3 levensjaren thuis het beste af zijn. Is dat niet mogelijk? Dan is hoge kwaliteit opvang beter dan een ongeduldige ouder of een ongeïnteresseerde oppas. Verder blijkt uit onderzoek dat hoe minder uren in de kinderopvang hoe beter, met een maximaal 30 uur opvang door anderen dan ouders. (Bron: Psychology Today)

Dus vergeet niet het belang van de baby, in de roep om arbeidsparticipatie.

Zie ook: Crèche ideologie en Zweden doen het anders.

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *