Mijn verhaal: Kimberley

Kimberley (21) is moeder van een tweeling, Alonzo en Noëlla (5 maanden). Ze is getrouwd met Guido (30), die in de ICT werkt.

Na haar opleiding VMBO werkte Kimberley anderhalf jaar bij een koekjesfabriek en vervolgens twee jaar bij PMH. Kimberley vertelde ons haar verhaal!

Petra: Ik zei altijd al: 'Als ik moeder word, wil ik de eerste twee jaar thuis blijven om een band met mijn kind op te bouwen, en de ontwikkeling van dichtbij te volgen.'

Ik wilde hun eerste stapjes en woordjes uit de eerste hand meemaken! Toen ik zwanger bleek van een tweeling werd dat idee nog versterkt, en mijn man was het met me eens. Bovendien zei de kraamzorg dat twee kinderen op het kinderdagverblijf, in combinatie met parttime werken meer kost dan opbrengt. Financieel kunnen we het redden: soms zit het mee, soms zit het tegen. Dan moeten we gewoon extra op de kleintjes letten en geen luxe dingen kopen.

Als mensen zeggen dat Thuisblijfmoeders niet werken, dan haal ik mijn schouders op. Mensen zeggen maar wat ze willen. Ik weet dat ik vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week bezig ben met die kleintjes. Daar komt dan nog het huishouden bij, waar ik pas aan toe kom als ze slapen.

Vaak heb ik pas rust als ik rond half een 's nachts eindelijk in bed lig, en om zeven uur huilen ze me dan alweer wakker! Als mensen me vragen wat ik doe zeg ik ook gewoon dat ik huisvrouw/moeder ben. Onze ambtenaar van de burgerlijke stand zei dat ik me wel gezinsmanager mag noemen.

De liefde die ik van de kinderen krijg, en hun stralende lach als ik ze knuffel of met ze speel zijn het mooiste aan het thuisblijfmoederschap. Maar er zijn ook zware momenten, als ze bijvoorbeeld al heel vroeg komen om te eten, of om de beurt gaan huilen.

Toekomstmuziek

Als de kinderen naar school gaan ben ik van plan weer buitenshuis te gaan werken, gedurende hun schooltijden. Desnoods vanuit huis, of in de zorg: als ik mijn uren maar op de schooltijden kan afstemmen.

Een dag uit mijn leven

's Morgens tussen zeven en negen krijgen ze hun eerste voeding, waarna ik ze weer in bed leg. Dan begint mijn huishoudelijk werk. Vier uur na de eerste voeding krijgen ze meestal eerst een fruithapje en dan een fles, daar ben ik een uur mee bezig.
Daarna doe ik weer huishoudelijk werk en laat de hond uit.
Vier uur na de tweede voeding moeten ze weer eten.
Dan ga ik koken, eten, afruimen, vaatwasser vullen en aanzetten, en dat is het weer bijna tijd voor de vierde voeding.
Dan wassen, tv kijken en dan rond middernacht krijgen ze hun laatste voeding, en dan rond half één naar bed.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *