Het ligt op de bank, en steekt geen poot uit

Keer op keer blijkt uit onderzoek dat Nederlandse vrouwen tevreden zijn met hun parttime baan, of met hun keuze om fulltime te moederen. Traditionele Feministes wijzen dan graag met een beschuldigende vinger naar de mannen: díe moeten meer gaan zorgen en meer doen in het huishouden, dan gaan die vrouwen wel meer buitenshuis werken!

Vrouwen zijn dubbel belast

Amerikaanse schrijfster Arlie Hochschild schreef er zelfs een boek over: The Second Shift. Daarin betoogt ze dat als vrouwen van hun betaalde werk thuiskomen, daar hun onbetaalde werk nog wacht, namelijk zorg en huishouden.

Hoewel mannen de laatste tijd steeds meer zijn gaan bijdragen in het huishouden, schijnt het leeuwendeel van het huishoudelijke werk toch nog op het bordje van de vrouwen terecht te komen.

Mannen willen vrouwen de kans geven ze in te halen!

Amerikaanse relatiedeskundige, Mark Gungor geeft hiervoor een kostelijke verklaring: als mannen thuiskomen van hun werk hebben ze in hun idee al zoveel 'punten' gescoord, dat ze vrouwen de kans willen geven hen in te halen!

Have a break, kijk dit filmpje!

Dus pak een kop koffie, zorg dat de kinderen je zo'n tien minuten met rust laten, en geniet van Mark Gungors hilarische advies voor mannen, hoe ze met vrouwen moeten omgaan!

Herken jij jezelf in het filmpje?
Heb jij zo'n stiekem 'puntensysteem'?

Vergelijkbare berichten

3 reacties

  1. Geweldig filmpje, ik heb vaker dingen van Mark gezien op Youtube, maar deze is ook weer zo herkenbaar. Humor doet ook veel goed voor je relatie !

  2. Het ligt niet per definitie aan die mannen: de mijne wil echt wel. Het probleem ligt vooral bij mij: nog altijd voel ik me hoofdzakelijk verantwoordelijk voor het huishouden en voelt alles wat mijn man doet als 'extra'. Je snapt dat ik hem dus weinig vraag, maar hem de hemel in prijs voor elk beetje dat hij doet. Waar komt dat vandaan? Tja, dat is toch echt het voorbeeld dat ik van huis uit heb meegekregen. Mijn moeder heeft nooit gewerkt en deed werkelijk alles. Mijn vader hoefde alleen maar onderuit te gaan zitten en zich te laten bedienen, want hij had immers gewérkt. Als puber schop je hier vanzelfsprekend tegenaan, maar als volwassen vrouw blijkt dit voorbeeld hardnekkig tussen je oren te zitten.

  3. Het ligt niet per definitie aan die mannen: de mijne wil echt wel. Het probleem ligt vooral bij mij: nog altijd voel ik me hoofdzakelijk verantwoordelijk voor het huishouden en voelt alles wat mijn man doet als 'extra'. Je snapt dat ik hem dus weinig vraag, maar hem de hemel in prijs voor elk beetje dat hij doet. Waar komt dat vandaan? Tja, dat is toch echt het voorbeeld dat ik van huis uit heb meegekregen. Mijn moeder heeft nooit gewerkt en deed werkelijk alles. Mijn vader hoefde alleen maar onderuit te gaan zitten en zich te laten bedienen, want hij had immers gewérkt. Als puber schop je hier vanzelfsprekend tegenaan, maar als volwassen vrouw blijkt dit voorbeeld hardnekkig tussen je oren te zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *