Boekbespreking: Ik verzin dit niet

Ik verzin dit niet
Ik verzin dit niet
Sylvia Witteman
Ik keek er naar uit: Sylvia Wittemans nieuwste boek is uit! Het heet 'Ik verzin dit niet,' en gaat over haar 'avonturen in een Amerikaanse buitenwijk'.

Sylvia Wittemans stijl doet sterk denken aan wijlen Simon Carmiggelt. In haar nieuwste boek 'Ik verzin dit niet,' schrijft ze opnieuw op hilarische wijze over moederschap, haar dagelijks leven en haar overpeinzingen.

Wat 'Ik verzin dit niet' extra bijzonder maakt is ze haar leven in Amerika beschrijft, en zo een uniek kijkje in de Amerikaanse levensstijl biedt. Antropologen kunnen smullen!

Zo zijn de Amerikanen zo preuts dat meisjes op school geen rok zonder korte broek er onder mogen dragen, want je zou eens wat kunnen zien! Tegelijkertijd zijn de verkleedkleren voor meisjes rondom Halloween hoerig en sletterig. Wat een wonderlijk contrast!

Ook de manier waarop de Amerikanen kinderfeestjes geven is leuk om te lezen, evenals de vergaande bezorgdheid van Amerikanen om de fysieke veiligheid van kinderen. Zo moest Sylvia voor een verjaardagspartijtjes een contractje tekenen waarin ze de ouders van de jarige job vrijstelde van enige aansprakelijkheid voor gebeurtenissen op het kinderfeestje!

Er zijn veel columnistes die schrijven over het Moederschap, denk aan Daphne Deckers, Daniële Hooghiemstra en Fleur Jurgens, maar Sylvia Witteman is mijn favoriet!

Dit boek is dan ook een enorme aanrader, en zou eigenlijk in de boekenkast van iedere moeder moeten staan. Ook erg leuk voor in een kraampakket!

Want je kunt een moeder geen groter cadeau geven dan de boodschap dat iedere moeder worstelt!


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *