Mama is moe: zeg Vaderdag maar af!

Op de vooravond van Vaderdag, een dag waarop de vaders eens lekker kunnen relaxen, publiceerden de Amerikaanse website Forbes.com en TheBump.com, een onderzoek waaruit blijkt dat vrouwen het ontzéttend zwaar hebben.

TheBump.com en Forbes.com

TheBump.com is een toonaangevende website voor zwangere vrouwen, en nieuwbakken ouders. ForbesWoman.com is een website voor 'werkende moeders'. Samen onthulden ze de resultaten van hun online vragenlijst, waaraan 1259 vrouwen meededen. Achtenzestig procent van de respondenten bestond uit vrouwen die kind en baan combineerden, en tweeëndertig procent was Thuisblijfmoeder.

Belangrijkste conclusies

  • 50% van de Thuisblijfmoeders zegt dat ze nooit 'pauze' heeft. Vierentachtig procent wordt niet afgelost door haar man als hij thuiskomt van zijn werk. Zevenennegentig procent van de Thuisblijfmoeders heeft wél behoefte aan een pauze.
  • 92% van de vrouwen die kind en baan combineren, en 89% van de Thuisblijfmoeders voelt zich overweldigd door werk, huishouden en opvoeding.
  • De opvoeding wordt wel goed verdeeld: 79% van de moeders die buitenshuis werken, en 71% van de Thuisblijfmoeders zeggen dat ze even verantwoordelijk zijn voor de opvoeding.
  • 66% van de Thuisblijfmoeders is het eens met de uitspraak: 'Sometimes I feel like a married single mom'. Van de 'werkende moeders' is 64% het met deze uitspraak eens.

Martelaarsyndroom

Volgens Carley Roney, hoofdredactie van TheBump.com komt het allemaal omdat vrouwen te weinig om hulp vragen. Roney: 'You want to do everything, but you want to be recognized for it. You want to be offered the help, not to ask for it; and that’s where the resentment kicks in.'

Feitelijk willen vrouwen dus dat hun partner de wensen van hun lippen leest. Een uitstekend recept voor irritatie en wrok.

Wat maken de media er van?

Volgens Coen de Bruijn, auteur van 'Van tofu krijg je geheugenverlies' moet het onderzoek van Forbes.com en TheBump.com per definitie per een korreltje zou worden genomen, omdat het om een internetpoll gaat.

Niettemin is het leuk om te kijken hoe de kranten de resultaten presenteren.

Zowel het AD, De Telegraaf, Mamaenzo en andere media presenteren de volgende kop: 'Supermoeder gaat gebukt onder druk,' en 'Moeders gaan gebukt onder druk'.

Meer lezen?

Op de website van Forbes vind je een diapresentatie van de ForbesWomen en TheBump survey resultaten.

Maar bedenk bij het bekijken van de gepresenteerde resulaten steeds Coen de Bruijns devies: ''Elk gepresenteerd cijfer is een bewuste keuze!'


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *