Lego Ideas Lijn: 3 vrouwelijke wetenschappers

lego vrouwelijke poppetjes

Twee jaar geleden bracht Lego Lego Friends uit.

Een serie legoblokjes en poppetjes gericht op meisjes. Lego Friends bestond uit 5 vrouwelijke karakters die wonen in het fictieve plaatsje Heartland. De kleuren waren zachte pastels, en het element om te bouwen ontbrak. Andere elementen waren een zwembad, een dierenarts, een salon en een convertible.

Lego Friends zorgde voor een storm van kritiek. De vijf karakters zouden niet 'sterk' zijn. Bovendien deden ze eigenlijk niets. Behalve de hele dag een beetje rondhangen. Of hun nagels en haar laten doen.

Augustus 2014: vrouwelijke wetenschappers

In augustus kwam Lego met een nieuwe lijn: Research Insitute. Deze lijn bestaat uit 3 vrouwelijke wetenschappers. Een paleontoloog, een scheikundige en een sterrenkundige.

Lego Ideas lijn

Deze Lego set was een idee van geologe Ellen Kooijman, en onderdeel van de Lego Ideas lijn. Lego biedt namelijk de mogelijkheid om ideeën voor figuurtjes en dingen in te dienen op de speciale Lego Ideas website. Als je idee 10.000 supporters vindt, wordt het uitgevoerd. Wel is er een beperkte oplage.

De set was dan ook binnen no time uitverkocht.

Feministes reageerden tevreden. In deze nieuwe serie Lego worden vrouwen tenminste voorgesteld als intelligente, hardwerkende wezens. En dat dit aanslaat bij het publiek heeft de snelle verkoop wel bewezen.

Vrouwelijke wetenschapper nog wel op amazon.com

Wil je echt heel erg graag zo'n vrouwelijke wetenschapper? Op amazon.com kun je de scheikundige kopen voor 27 dollar!

Gewone Lego wel overal verkrijgbaar

Gewone Lego kun je gelukkig nog wel overal kopen. Denk aan Intertoys, Bart Smit en Toysrus. Maar ook online bij bol.com of bijvoorbeeld OTTO.

Je vindt daar bijvoorbeeld ook het verguisde Lego Friends voor 59,99!

In de jaren zeventig was Lego nog sekse-neutraal

Overigens maakte Lego in de jaren zeventig nog geen onderscheid tussen meisjes - en jongens Lego. Toen werd Lego simpelweg gepresenteerd als speelgoed waarmee kinderen dingen konden bouwen.

Lees ook over nep lego,  Kapla blokken en mijn post met Lego opbergsysteem ideeën.

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *