Besparen door te bundelen

In veel gevallen blijkt dat consumenten geld kunnen besparen door kritisch te kijken naar de vaste lasten. Neem bijvoorbeeld internet, bellen en televisie.

Door het bundelen van deze diensten bij één internetaanbieder kan men flink besparen op de abonnementskosten. Wilt u overstappen naar een andere provider, maak dan online een vergelijking van alle tarieven en voorwaarden. U heeft op die manier de mogelijkheid om de scherpste prijs te ontvangen. Daarnaast bieden de aanbieders van internet, bellen en televisie regelmatig interessante aanbiedingen.

Internet, bellen en televisie 

U kunt internet, bellen en televisie bundelen tot 1 pakket, maar het is daarnaast ook goed mogelijk om alleen internet en bellen, of internet en televisie bij elkaar te brengen. In alle gevallen kunt u profiteren van een meer aantrekkelijke prijs. Dit heeft te maken met het feit dat de aanbieders graag meerdere producten voordeliger aanbieden. Zij hoeven u maar één keer op te nemen in de administratie, waardoor de kosten lager uitvallen. Ga na wat u per maand betaalt en probeer een alles in 1 pakket te vinden dat goedkoper uitpakt, waardoor u eenvoudig per jaar kunt besparen.

Uw huidige contract 

Houd er rekening mee dat het overstappen van provider alleen mogelijk is op het moment dat uw huidige contract is afgelopen. In de meeste gevallen gaat u een contract aan voor een periode van 1 jaar, waarin het niet zomaar mogelijk is om over te stappen. Doet u dat toch binnen die periode, dan is de kans groot dat de provider u daarvoor een boetebedrag in rekening zal brengen, zoals opgenomen in de voorwaarden. Het is beter om na het eerste jaar contract te kijken naar de mogelijkheden om over te stappen van provider. U heeft dan vaak 1 maand opzegtijd, maar vervolgens bent u vrij om te gaan en staan waar u wenst.

Nog meer voordelen

De lagere prijs is een groot voordeel van het bundelen. Bovendien zorgt het voor een grote mate van gemak. U ontvangt slechts één factuur van uw provider en het is daarnaast prettig dat u slechts één aanspreekpunt heeft op het moment dat u een vraag heeft over de betaling of één van de diensten. Daarnaast loopt u niet het risico dat aanbieders van verschillende diensten naar elkaar wijzen bij een eventuele storing.

Voor meer bespaartips, lees het boek van Aad Actief en Gevonden geld van Annemarie van Gaal.

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *