Kinderjassen

Eind augustus, begin september beginnen de scholen weer. En hoewel het dan officieel nog zomer is, kan er 's ochtends toch al een kilte in de lucht zitten.

Soms lopen kinderen dan te rillen in hun dunne zomerjasje. Maar voor een winterjas is het nog te warm. Daarom kiezen veel ouders voor een soort tussenjas. Een jas die warmer is dan de gemiddelde zomerjas, maar niet zo dik als een echte winterjas.

Hoewel je er nu misschien nog niet aan moet denken, worden veel kinderjassen dan ook in de maanden augustus en september gekocht.

Maar hoe kies je de juiste jas voor jouw kind?

We zetten het voor je op een rijtje!

Lees ook over de tussenjas!

Hoe gaat je kind naar school?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is deze: 'Hoe gaat je kind naar school?' Wordt hij of zij met de auto naar school gebracht, dan is een dik donsjack niet nodig. Maar fietst je kind elke dag door weer en wind naar school, dan is een warme jas een verstandige aankoop.

Wat is het activiteitenpatroon van je kind?

Speelt jouw kind graag en veel buiten? Of zit hij het liefst thuis? Voor kinderen die veel buiten spelen zijn makkelijke, soepele jassen belangrijk. Jassen waarin ze goed kunnen bewegen, én die je gemakkelijk kunt wassen. Een romantisch wollen jasje met fluwelen knopen is minder handig!

Capuchon of geen capuchon?

Het voordeel van een kinderjas met capuchon is duidelijk: je kind is altijd voorzien van een hoofddeksel! Maar sommige kinderen hebben een hekel aan een capuchon, en bij sommige jassen hindert een capuchon bij het spelen. Ook hier is het dus belangrijk naar je kind te kijken: speelt hij of zij veel, en is een capuchon dan lastig? Of is je kind een sloddervos die voortdurend zijn of haar muts verliest? In dit laatste geval is een vaste capuchon juist weer erg handig.

Kies een duidelijk herkenbare jas

Het is menig ouder wel eens overkomen: je kind komt thuis met een jas die bij nadere inspectie niet van hem of haar blijkt te zijn! Hij líjkt alleen maar op zijn eigen jas. Een duidelijk herkenbare jas is wel zo handig. Maar het kan best lastig zijn er eentje te vinden die er uitspringt. Vele ouders kopen kinderjassen bij de H&M, dus als je een unieke kinderjas wilt, is die winkel niet zo handig.

Online kinderjas kopen

Zie je op tegen de drukte van een winkel? Of wil je gewoon in alle rust een kinderjas uitzoeken? Koop dan online. Bijvoorbeeld hier.

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *