Kijktip: Wie is de beste moeder?

Je moet er toch niet aan denken, maar in de Verenigde Staten wordt jaarlijks een heuse verkiezing van 'De beste moeder van het jaar' gehouden!

Moeders uit het hele land verlaten huis en haard om deel te nemen aan de competitie en zich aan een jury te presenteren. De winnares wordt supermoeder van het jaar, en vertegenwoordiger van alle moeders in het land.

Vanavond: 23:50-00:45

De VPRO zendt vanavond de documentaire Supermom uit, waarin Sarah Klein vier deelnemende vrouwen aan deze moederverkiezing in 2008 volgt.

Wat de deelnemers volgens Sarah Klein gemeenschappelijk hebben, is het gevoel ondergewaardeerd te worden, en de hoop dat het winnen van deze verkiezing dat zal veranderen. Voor Sarah Klein weerspiegelt deze groep deelneemster de dilemma's van het moderne moederschap.

Meer informatie over deze documentaire vind je hier.

Voorproefje

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. Nou, ik heb gekeken, en me kapot geërgerd! Wat voor criteria hebben ze daar voor een "goeie moeder? :-S

    Om genomineerd te worden moet je bv. lid zijn van een kerkgemeenschap (gewoon gelovig zijn is niet voldoende). En blijkbaar moet je vooral van het wegcijferige type zijn en wanneer je rijk bent (of je een rijke of invloedrijke man hebt) dan heb je ook een streepje voor. Je moet ook wettelijk gehuwd zijn met de vader... Terwijl ik juist veel meer bewondering heb voor alleen staande mama's.

    Het zegt alweer veel meer over Amerika en de oubollige denkbeelden die ze in bepaalde kringen hanteren dan over goeie moeders.

    (Sorry moest me even van het hart)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *