Kijktip: Motherhood

In de film Motherhood loop je als kijker een dagje mee in het leven van Eliza Kendall, (thuisblijf)moeder van een zoontje en een dochtertje.

Eliza woont in een apartement in New York, en is de betreffende dag druk bezig met de organisatie van het feestje ter ere van haar dochtertjes zesde verjaardag. De film is op twee niveau's interessant: als culturele studie van het leven van een moeder in het hippe New York, en gewoon als kijkje in het dagelijks leven van een moeder.

Oudertypes

We zien Eliza naar het park gaan met haar zoontje, en de stereotypes ouders die ze daar tegenkomt zijn kostelijk om te zien.

Allereerst ontmoet ze een huisman, die één kind in een soort van Baby Bjorn draagt terwijl hij zijn andere kind op de schommel duwt. Ondertussen probeert hij zijn vrouw uit te leggen hoe ze iets moet klaarmaken.

Verder ontmoet Eliza een collega-moeder die haar zoontje in een wit pak heeft gehuld tegen UV-stralen, waardoor hij lijkt op een lid van de Ku Klux Klan. Als haar zoontje huilt, gaat de moeder meehuilen. Als Eliza daar naar vraagt, blijkt dat de betreffende moeder net een boek heeft gelezen over deze techniek.

Daarnaast zie je een andere moeder heel pedagogisch correct haar dochtertje prijzen omdat ze zo goed deelt met een ander kindje. Om vervolgens op bitse toon een speeltje van haar dochter af te pakken met de woorden: 'That's from China!'

En dan is er nog de verontwaardigde moeder, die Eliza de les leest omdat ze haar zoontje berispte toen hij haar zoontje bijna plette op de glijbaan. De moeder voelt zich aangevallen omdat haar zoontje wat aan de dikke kant is, en sist Eliza toe: 'Het heeft met zijn klieren te maken!' (zie ook de trailer hier onder)

Verlangen naar meer

Tussen de bedrijven door zie je Eliza actief als blogger, en schrijft ze een stuk van 500 woorden over wat het moederschap voor haar betekent. Het gaat hierbij om een schrijfwedstrijd, waarbij de winnnares de vaste columnist wordt van een website en maar liefst 3000 USD per maand zal gaan verdienen.

Voordat Eliza thuisblijfmoeder werd, was ze schrijfster, en ze verlangt hier naar terug. Maar de dagelijkse besognes van het moederschap belemmeren haar creativiteit behoorlijk.

Rolverdeling

Het is wat stereotype, maar Eliza's man Avery, laat het behoorlijk afweten. Terwijl Eliza rondrent en alles geregeld probeert te krijgen, zit Avery de krant te lezen of neemt zijn telefoon niet op. En als Eliza met de boodschappen voor het feestje thuiskomt, is hij weggegaan, en moet ze dus in haar eentje alle boodschappen alle trappen opsjouwen.

Uiteindelijk revancheert Avery zich echter helemaal, door op de proppen te komen met 24.000 USD, die hij wil gebruiken voor preschool voor hun zoontje, zodat Eliza meer tijd voor zichzelf krijgt om te schrijven.

Er is leven na het moederschap

Motherhood is niet een standaard romantische comedy, en dat maakt het interessant om te kijken. De liefde tussen Eliza en haar man Avery overleeft ondanks de dagelijks problemen en besognes van het ouderschap. In die zin gaat deze film verder waar de meeste ophouden.

En de boodschap is hoopgevend: ja, er is leven naar het moederschap!

Motherhood: de trailer

Praktische informatie

De dvd van Motherhood is voor 7,99 te koop bij Bol.com


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *