Kijktip: EenVandaag over Natuurlijk Ouderschap

Naar aanleiding van de ophef in de VS over de cover op Time Magazine, met daarop een moeder die haar peuter de borst geeft, maakte EenVandaag een documentaire over Nederlandse ouders die 'natuurlijk ouderschap' beoefenen.

Natuurlijk Ouderschap, ook wel Attachment Parenting genoemd, is een stijl van opvoeden waarbij het kind langdurig borstvoeding krijgt, veel gedragen wordt, en bij de ouders in bed slaapt. Het sausje van objectieve verslaggeving is flinterdun, en tussen de regels door is de boodschap duidelijk: dit is een dubieuze opvoedingsstijl.

sitestat


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

5 reacties

  1. Ik heb van te voren nooit echt nagedacht over hoe ik zou gaan opvoeden, wel dat ik toch zeker een jaar borstvoeding zou willen geven als het lukte. Mijn zoon had er na tien maanden zelf genoeg van! Tsja...Ook heeft hij nooit een probleem gemaakt van in zijn eigen bedje slapen, terwijl hij in het begin toch in een reiswiegje tussen ons in sliep; omdat wij zelf steeds wakker werden van ieder zuchtje vonden we het na een paar weken tijd voor een eigen plekje. Als hij zich pijn doet of getroost moet worden, komt hij naar mij of zijn papa voor een knuffel en een kus; dan is het goed. Ik moet er heel eerlijk gezegd niet aan denken dat ik altijd een tepel in zijn mond zou moeten stoppen om hem rustig te krijgen of een inmiddels best zwaar jongetje dat zelf prima kan lopen heel de dag moet dragen...Zeker nu ik weer zwanger ben. Ik ben het daarom wel met de prof in de reportage eens dat een opvoedingsstijl tot ideologie verheffen ook niet goed is. Ieder heeft zo zijn methode, en het gaat er mss gewoon om te zien naar wat werkt voor jou en je kind? Dus wil je lekker lang doorgaan met borstvoeding etc. gewoon doen. Vond foto bij ons in de krant van dood Syrisch jongetje pas echt schokkend. Die peuter aan de borst op de Time-cover?Zie niet wat er erg aan is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *