Reacties

Arbeidsparticipatie moeders neemt toe. Welles. Nietes. — 4 reacties

 1. Hm... ik denk dat het gewoon een combi is van meerdere factoren. En de financiën zijn momenteel niet al te rooskleurig als je kleine kinderen hebt. Want de kinderbijslag is in Nederland natuurlijk ook om je rot te lachen. De bezuinigingen die ze van plan zijn ga je óók behoorlijk merken, dus wat wil je dan... mensen zoeken toch naar wegen om de maand rond te breien.

  Dat vrouwen dus stoppen met werken of hun kinderen elders onderbrengen (misschien oma of een zus of particuliere opvang) als dat goedkoper is... tsja... zou ik ook doen.

  Je kan je geld maar één keer uitgeven... Wat dat betreft ben ik zó blij dat ik een eigen bedrijf heb, zelf mijn uren kan indelen rondom mijn schoolgaande kinders heen. Ik heb dus geen kleine ukjes onder de 4 jaar meer, maar toen ik die wel had gingen die naar mijn moeder en zus... want eind jaren 90 was de kinderopvang hélemaal loeiduur.

  Dus was de overheid zaait, dat oogst ze...

 2. Hm... ik denk dat het gewoon een combi is van meerdere factoren. En de financiën zijn momenteel niet al te rooskleurig als je kleine kinderen hebt. Want de kinderbijslag is in Nederland natuurlijk ook om je rot te lachen. De bezuinigingen die ze van plan zijn ga je óók behoorlijk merken, dus wat wil je dan... mensen zoeken toch naar wegen om de maand rond te breien.

  Dat vrouwen dus stoppen met werken of hun kinderen elders onderbrengen (misschien oma of een zus of particuliere opvang) als dat goedkoper is... tsja... zou ik ook doen.

  Je kan je geld maar één keer uitgeven... Wat dat betreft ben ik zó blij dat ik een eigen bedrijf heb, zelf mijn uren kan indelen rondom mijn schoolgaande kinders heen. Ik heb dus geen kleine ukjes onder de 4 jaar meer, maar toen ik die wel had gingen die naar mijn moeder en zus... want eind jaren 90 was de kinderopvang hélemaal loeiduur.

  Dus was de overheid zaait, dat oogst ze...

 3. Inderdaad, maar weer eens een lekker ongenuanceerd artikel. De vergelijking met 'Mad Men' slaat nergens op. De situatie is nu toch heel anders dan in de jaren '50? Wie nu thuis blijft kiest daar bewust voor in overleg met de partner (mag ik hopen). En als je dan ongelukkig aan de sherry zit was je keuze misschien de verkeerde...
  Bij mij was het een combinatie van slecht betaald freelancewerk dat door hoge sociale lasten niks opbracht- en daardoor eerder een dure hobby werd-, en een sterke wens m'n kinderen zelf te mogen opvoeden, die me deed besluiten thuis te blijven. Geen seconde spijt van. Er wordt een soort beeld geschetst van luie vrouwen die niet willen werken en ipv daarna lekker gaan koffiedrinken van vriendinnen ('de munttheemoeders') volgens mij meer een trend die leeft in de verbeelding van twee Opzij-jounalisten dan dat ze werkelijk bestaat. Al die moeders met kleine kinderen die ik ken, hebben daar echt geen tijd voor.... Het stoort me verder dat er altijd maar wordt gezeurd over dat fulltime werk en die topposities waar vrouwen naartoe moeten, terwijl er niks tegenover gesteld wordt, zoals flexibele werktijden of echt goede kinderopvang, en dat sommige mensen gewoon andere dingen naast hun baan belangrijk vinden.

 4. Inderdaad, maar weer eens een lekker ongenuanceerd artikel. De vergelijking met 'Mad Men' slaat nergens op. De situatie is nu toch heel anders dan in de jaren '50? Wie nu thuis blijft kiest daar bewust voor in overleg met de partner (mag ik hopen). En als je dan ongelukkig aan de sherry zit was je keuze misschien de verkeerde...
  Bij mij was het een combinatie van slecht betaald freelancewerk dat door hoge sociale lasten niks opbracht- en daardoor eerder een dure hobby werd-, en een sterke wens m'n kinderen zelf te mogen opvoeden, die me deed besluiten thuis te blijven. Geen seconde spijt van. Er wordt een soort beeld geschetst van luie vrouwen die niet willen werken en ipv daarna lekker gaan koffiedrinken van vriendinnen ('de munttheemoeders') volgens mij meer een trend die leeft in de verbeelding van twee Opzij-jounalisten dan dat ze werkelijk bestaat. Al die moeders met kleine kinderen die ik ken, hebben daar echt geen tijd voor.... Het stoort me verder dat er altijd maar wordt gezeurd over dat fulltime werk en die topposities waar vrouwen naartoe moeten, terwijl er niks tegenover gesteld wordt, zoals flexibele werktijden of echt goede kinderopvang, en dat sommige mensen gewoon andere dingen naast hun baan belangrijk vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>