Postcrossing: ook leuk voor scholen!

Na een kleine maand postcrossing zijn we aan Het Moederfront verblijd met kaarten uit Taiwan, Rusland, Australië, Frankrijk, Finland en Spijkenisse! blijkt bovendien een geweldige manier om spelenderwijs met je kind de wereld te verkennen.

Bij elke kaart die je ontvangt krijg je namelijk informatie over het land van herkomst, en de afzender. Als je op de afzender klikt, verschijnt er een landkaartje met daarop de locatie van de persoon die de kaart verstuurde. Zie hier onder:

Klik je op het land van herkomst van de kaart, dan krijg je een korte beschrijving van het land, de grootte van de populatie en een link naar Wikipedia. Spelenderwijs leert je kind zo over andere landen.

Acht redenen om mee te doen aan Postcrossing.com!

  1. Postcrossing is gewoon heel erg leuk!
  2. Kinderen zijn dol op post, en zullen elke dag blij zijn als er weer een kaartje in de brievenbus zit
  3. Met behulp van postcrossing.com kun je je kinderen spelenderwijs wegwijs maken in de topografie
  4. Je kind leert over andere culturen: veel kaarten vertellen een verhaal, en stimuleren de fantasie van kinderen
  5. In een tijd waarin 'gewone post' ook wel 'slakkenpost' genoemd wordt, is het nog steeds fijn om een kaart echt te kunnen vasthouden
  6. Je kind leert op een heel natuurlijke manier over andere culturen.
  7. Je krijgt allerlei prachtige postzegels
  8. De kaarten vormen bij elkaar een prachtige collage of kunstwerk

Tip voor scholen: doe als klas mee aan Postcrossing.com

Het lijkt ons een geweldig idee als scholen meedoen aan
en de kaarten die ze versturen en ontvangen, integreren in de lessen. Wat is er nou leuker dan als klas een kaart ontvangen uit een ver land, opzoeken waar dat land nou precies ligt, uitrekenen hoeveel kilometer de kaart heeft gereist, en vervolgens als klas ook een kaart te versturen?!

Wil je meer informatie of je inschrijven?

Surf dan naar:

Vergelijkbare berichten

5 reacties

  1. Ik heb ook al gedacht als ik op een dag weer beter ben en weer voor de klas sta doe ik ook mee aan postcrossing met de klas. Mijn zoon vindt het heel geweldig ,ga ervan uit de kinderen in de klas ook!

  2. Ik heb ook al gedacht als ik op een dag weer beter ben en weer voor de klas sta doe ik ook mee aan postcrossing met de klas. Mijn zoon vindt het heel geweldig ,ga ervan uit de kinderen in de klas ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *