Je partner

Hoe reageert je partner op je idee om thuisblijfmoeder te worden? Veel partners reageren weinig enthousiast vanuit financiële overwegingen. Soms zijn bepaalde schulden aangegaan vanuit de veronderstelling dat er twee inkomens zouden zijn. Soms is de partner bang dat met 1 inkomen niet meer dezelfde levensstijl te handhaven is; wat vaak ook terecht is overigens.

Oppervlakkig bezien heb je meer geld als er twee mensen geld inbrengen. Maar dit hoeft niet perse waar te zijn: ja er komt meer geld binnen, maar of je nou ook meer overhoudt na aftrek van alle kosten valt nog te bezien. Zet de financiële punten op een rijtje zoals bij 'financiën' is beschreven.

Afgezien van de financiële kanten vragen partners zich soms ook af wat je dan van plan bent om te gaan doen de hele dag: Maak een schema! Plan tijd voor activiteiten met de kinderen tijd voor het huishouden e.d.

Overwegingen voor de partner

Hoe vind je het de enige kostwinner te zijn?
Heb je plezier in je huidige baan?
Zijn er mogelijkheden voor overwerk of groei? Zo ja, wil je daar gebruik van maken?
Hoe ga je grotere financiële verantwoordelijkheden combineren met je gezinsleven?
Hoe zorgen we voor gelijkwaardigheid
Hoe maak je een gelijkwaardige verdeling van taken en verantwoordelijkheden? Ga je taken en werkzaamheden formeel verdelen?
Neem je de traditionele rolverdeling van man als kostwinner, vrouw verantwoordelijk voor het runnen van het huishouden of ga je de taken anders verdelen.
Respecteer je elkaars rollen?

Wederzijdse verwachtingen

Wat verwacht jij van je partner?
Wat verwacht je partner van jou?
Zijn de wederzijdse verwachtingen reëel?

Ondersteuning partner

Het is essentieel dat je partner achter het idee staat dat je thuisblijfmoeder wordt. Zijn jullie het met elkaar eens over een verandering in levensstijl? Zo niet, in hoeverre kun je dan toch met elkaar meegaan?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *