Thuisblijfmoeder en ziek? Dat zuigt! Verklaar de noodtoestand!

Thuisblijfmoeder

Thuisblijfmoeder en ziek zijn? Dat is echt waardeloos. Want zeker als je kleine kinderen hebt, gaat het huishouden gewoon door.

Hulptroepen zijn niet altijd beschikbaar

En tegenwoordig is het niet meer zo vanzelfsprekend dat je hulptroepen in de buurt hebt. De afstanden tussen familie zijn bijvoorbeeld vaak groot. Dus het is niet altijd mogelijk dat je moeder/vader/goede vriendin kan komen helpen.

Een goede buurvrouw is dan goud waard, maar ook die liggen niet voor het oprapen. Overdag zijn steeds meer mensen naar hun werk.

Dus tsja... wat moet je dan? Als je grieperig, verkouden en ellendig bent?

Dan moet je in de survival stand gaan.

En dat doe je zo.

Thuisblijfmoeder en ziek zijn? Roep de noodtoestand uit!

  1. Je kunt je ziek zijn zien als een noodtoestand. Als een regering een noodtoestand uitroept, dan gelden er tijdelijk andere regels. Dit geldt ook voor zieke thuisblijfmoeders en zieke huismannen. Zeg duidelijk: 'Mama is ziek, dus jullie moeten een beetje helpen.' Niet dat dit persé veel zal hebben, maar het kan zeker geen kwaad. Zo geef je de kinderen de duidelijke boodschap dat de huidige situatie tijdelijk is.
  2. Kies overal voor de makkelijkste weg. Heb je kinderen die zichzelf kunnen aankleden? Laat ze dat dan doen. Laat los dat het er netjes moet uitzien. Aangekleed is aangekleed. Voor perfectionisme is het nu niet het moment. Ook voor maaltijden geldt: maak het jezelf makkelijk. Een aantal keer soep uit een zak, of een pizza kan echt geen kwaad. Doe echt alleen het hoognodige. Lees ook Slow cooker recepten, voor makkelijk eenpansgerechten.
  3. Als je kinderen te jong zijn om zonder toezicht te zijn, installeer je jezelf dan op de bank met een dekentje. Zo kun je ze toch in de gaten houden. Maak hierbij grif gebruik van de tv als oppas. Zoals je bij punt 1 al kon lezen: we hebben het hier over een noodtoestand. Bestaande wetten en regels zijn opgeschort. Het gaat er nu om deze periode te overleven. Heb je nog geen Netflix abonnement? Dan is dit een goed moment om het te nemen. Je hoeft dan niet bang te zijn dat je kind(eren) allemaal rare reclames zien, en je kunt het aanbod controleren.
  4. Laat je kinderen doktertje met je spelen. Zo geef je ze toch aandacht, en je kunt er tenminste bij blijven liggen. Pas wel op dat ze geen kappertje met je gaan spelen! Dan kan het zomaar zijn dat je ineens een heel verkeerd kapsel krijgt.

Wat kun je doen om ziek zijn te voorkomen?

Soms is ziek worden simpelweg overmacht. Als je de pech hebt dat iemand een virus op je kucht, dan kun je zomaar het haasje zijn. Maar je kunt wel een aantal dingen doen om de kans op griep en dergelijke te verkleinen.
Beweeg voldoende, zodat je een goede conditie hebt. Zorg daarnaast voor een goede luchtkwaliteit in huis. Huizen zijn tegenwoordig soms zo goed geïsoleerd, dat vieze lucht het huis niet meer goed uit kan. Als je een rare rioollucht in huis ruikt, dan is het tijd voor actie. Op Milieucentraal adviseren ze om dagelijks 10 tot 30 minuten te luchten.
Verder is goede hygiëne belangrijk. Leer je kinderen om te kuchen, niezen en hoesten in hun elleboog, of toch in ieder geval hun hand voor de mond te houden. Geef natuurlijk zelf het goede voorbeeld.

Tot slot

Als thuisblijfmoeder of huisman ziek zijn is waardeloos. Grote kans dat je je niet rustig terug kunt trekken in bed, om uit te zieken. 

Mijn advies: roep in huis de noodtoestand uit. 

In deze post las je praktische tips om deze periode te overleven.
Leestip: lees hoe thuisblijfmoeder Merel een positieve kant ontdekt aan haar griep.

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *