Life Game Kids: fantasie- en ontwikkelingsspel voor kinderen

Gastpost door Victoria Belunina

Victoria Belunina werkte jarenlang voor kindertehuizen, en ontwikkelde samen met geschiedenis-en maatschappijleraar Guus Twint het fantasie- en ontwikkelingsspel Life Game Kids. Het spel ontstond twee jaar geleden toen ze het met hun dochtertje speelden!

Life Game (www.lifegame.nl) heeft recentelijk 2 baby’s gekregen: Life Game Kids fantasie- en ontwikkelingsspel voor kinderen en Life Game Kids dobbelsteenspel dierenalfabet (www.lifegamekids.com). Beide zijn als zeer creatief en succesvol door de markt ontvangen.

Life Game Kids spelletjes hebben wij dan ook een jaar lang op verschillende scholen en kinderdagverblijven ontwikkeld en gespeeld. Het zijn dus spellen vóór kinderen dóór kinderen. Bovendien is gebleken dat bij het spelen van kind en (groot)ouder, het onbewust leren sterk wordt gestimuleerd.

Jij een spel, zij een kans.

€1 van elk spel gaat naar EEN GOED DOEL. U mag kiezen naar welk doel uw donatie gaat!

Life Game Kids Fantasie- en ontwikkelingsspel voor kinderen:

Het unieke fantasie-spel in 5 categorieën, dat bepaald wordt door de dobbelsteen. De dobbelsteen correspondeert met de kleuren van de achterkant van de spelkaarten. Gooi de dobbelsteen, neem een kaart en start je sprookje!

Iedereen kent dit spel. Je begint met: 'Er was eens…..' en
eindigt met: 'En toen kwam er een olifant met een grote snuit en die blies het hele verhaaltje uit.'

Daar tussenin zijn er 150 fantasiekaartjes in 5 verschillende categorieën. M.b.v de dobbelsteen kun je elke keer weer een interessant verhaal maken.

Het is ook een fantastische manier om nieuwe woorden te leren, de woordenschat te vermeerderen en de taalvaardigheden van kinderen te ontwikkelen. Simpel, origineel en opvoedkundig.

Praktische info

Leeftijd: vanaf 2 jaar
Attentie! Van 0-3 jaar onder begeleiding
Winkelprijs: 12,95 Euro
ISBN: 9789460009044Dieren Alfabet:

Het Dieren Alfabet spel bestaat uit 4 dobbelstenen met daarop 24 verschillende afbeeldingen van dieren met hun bijbehorende letter. Je krijgt bovendien 24 extra dierenstickers gratis.

Spel: maak zo veel mogelijk woordjes met de dobbelstenen. Dit kan van zeer simpel: gooi met 1 dobbelsteen, tot moeilijk: gooi met meer dobbelstenen tegelijk, en maak een woord waarin de letters van de dobbelstenen voorkomen.

Spelvariant: verzin een extra letter erbij, naast de gegooide dobbelsteenletter. Noteer het aantal woorden per kind per beurt.

Praktische info

Leeftijd: vanaf 2 jaar
Attentie! Van 0-3 jaar onder begeleiding
Winkelprijs: 9,95 Euro- 12,95 Euro
ISBN: 9789460009051

Verkrijgbaarheid: Life Game Kids

Leestip: Familiespellen!

Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *