Reacties

Oefening baart kunst — 16 reacties

 1. Eens een positief bericht over ons dus. Doet goed. Al een reactie van heleen hierop? 😉

  Ik voed nog lang niet perfect op vind ik zelf ... hoe moet dat dan met 50 minuten per dag goed komen. Logisch toch?

 2. Mevrouw Schouten slaat volgens mij een belangrijke spijker op de kop door vast te stellen dat opvangkinderen in een kunstmatige kinderwereld opgroeien. In de Volkskrant zegt ze ook "opvoeden is geen richtlijnen opvolgen, maar waarden nastreven".
  Dat bereik je alleen door te laten zien dat die waarden ook werken, en dat lukt wel in de onbaatzuchtige liefdevolle omgeving die een goed gezin biedt, en ligt minder voor de hand in een de concurrentiesituatie van een opvangcentrum.
  Het verschil zit hem in een 'geven en krijgen' situatie versus een 'geven en nemen' situatie.
  Het zou interessant zijn om eens aan volwassenen die nog 'biologisch' grootgebracht zijn te vragen wat hun gelukkigste jeugdherinneringen zijn.
  Hoe vaak zullen ze naar schooluren verwijzen? En hoe vaak naar minder georganiseerde vormen van samenzijn?

  Even off-topic:
  Waar is toch dat vakje met: 'Email follow-up comments'!

 3. Hier ben ik het zeker mee eens. Onderzoek wijst uit dat een goede hechting vooral tot stand komt wanneer ouders sensitief op hun kind reageren. Onderzoek wijst eveneens uit, dat bij voortdurende scheiding tussen ouder en kind, de ouderlijke reacties minder sensitief van aard zijn. Het vermogen om je kind adequaat aan te voelen, komt dus tot stand door middel van samenspel en interactie. Hoe groter en invloedrijker de kinderopvang wordt, hoe meer een uniek, individueel kind gereduceerd zal worden tot niet meer dan een nummer in het systeem. De kinderopvang doet echt haar best wel, maar de band tussen ouder en kind is iets volslagen unieks dat we niet zomaar even weg kunnen redeneren, noch kunnen en mogen opofferen aan de vermeende zaligheden van de economie.

 4. @ Nicole:
  Ik snap wel wat de bedoeling van het vakje is, maar ik *zie* het nergens.
  Misschien is het alleen in de Blogger omgeving zichtbaar?

 5. Gerard, als je graag een berichtje wilt als er een nieuw comment is, kun je je ook bovenaan de pagina klikken op 'comments rss'.

  En ik ben ook wel benieuwd of anderen 'subscribe by email' wel kunnen zien. Wellicht heeft het er mee te maken of je een Blogger account hebt?

 6. Gerard, als je graag een berichtje wilt als er een nieuw comment is, kun je je ook bovenaan de pagina klikken op 'comments rss'.

  En ik ben ook wel benieuwd of anderen 'subscribe by email' wel kunnen zien. Wellicht heeft het er mee te maken of je een Blogger account hebt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>