Is het de plicht van een moeder om een fotoalbum te maken?

'Het gaat zo snel! Voor je het weet is het voorbij.'

Menig jonge moeder krijgt bovenstaande woorden te horen. En de realiteit is dat, hoezeer je op dat moment ook denkt: 'Dit vergeet ik nooit meer!' veel herinneringen zullen inderdaad vervagen. Sommige zelfs helemaal verdwijnen.

Een fotoalbum bijhouden is een manier om herinneringen en mooie momenten vast te leggen, en te bewaren zodat ze nooit verloren gaan.

Mickey Brouwer schreef er onderstaand artikel over met de prikkelende titel: 'Het is de plicht van een moeder om een fotoalbum te maken'.

Het is de plicht van een moeder om een fotoalbum te maken

Door Mickey Brouwer

De dagen, weken en jaren vliegen voorbij met kinderen in huis. Met een mooi fotoboek houdt je de herinneringen in leven. Maar als je er middenin zit lijken slapeloze nachten niet op te houden en vermoeide dagen eindeloos. Er is niets dat zo snel groeit als een baby. De eerste lach, de eerste stapjes gaan al snel over naar de basisschool en dan de middelbare school. En voor je het weet, als het goed is, vliegen ze uit om te gaan studeren.

Met alle dagelijkse verantwoordelijkheden lijkt er soms geen moment om even stil te staan. Dat is zonde, want het is heerlijk om even terug te kijken om te beseffen wat er allemaal veranderd is. Aan de hand van oude foto’s wordt het nog leuker. Dan zie je het verschil pas echt. Daarom doe ik mijn best om mooie fotoboeken te maken van de verschillende levensfases van mijn kinderen, maar ook mooie momenten zoals vakanties en verjaardagen krijgen extra aandacht.

Om je te inspireren heb ik een lijstje gemaakt van de verschillende soorten fotoboeken die ik in de afgelopen jaren heb gemaakt. Ik maak de fotoboeken altijd bij Hetfotoalbum.nl. Omdat ze mooi en goedkoop zijn.

Het baby fotoboek 

Eén van mijn favorieten. De heerlijke baby foto’s brengen altijd weer een glimlach op m’n gezicht. In het fotoboek maak ik verschillende hoofdstukken, hierin verwerk ik verschillende onderwerpen. Zoals familiefoto’s, alle eerste keren (eerste glimlach, eerste stapjes, smashcake etc) en de geboorte. Zo krijg je een heerlijk resultaat waar je samen met je gezin jaren later zeker van zult genieten.

Het broertjes en zusjes fotoalbum 

Zijn er meerdere kinderen in huis? Spelen ze vaak samen? Dan is het leuk om dit vast te leggen. Allerlei leuke activiteiten, hutten en uitjes verdienen een plekje in het fotoboek. Een documentaire over het opgroeien samen met je broertje of zusje.

Het vakantiefotoboek 

De onvergetelijke momenten, heerlijke zon vakanties of verregende tentjes verbinden een gezin. Elke vakantie is er weer één om naar uit te kijken. Een mooie vakantie verdient een eigen foto album. Mocht je het dan even niet meer zien zitten dan pak je het album er bij. Ik durf je te garanderen dat je er weer helemaal zin in krijgt.

Het alles in één fotoboek

Mocht je wat minder behoefte hebben om alles in verschillende fotoboek te verwerken. Dan kan je natuurlijk ook een grote alles in één verzameling maken. Ga er samen lekker voorzitten. Want het maken is een feestje. Omdat alle foto’s, herinneringen en mooie momenten weer voorbij komen. Elke foto heeft een eigen verhaal. Dus zorg ervoor dat je geen strakke planning hebt. Want het gaat hoe dan ook meer tijd vragen dan je van te voren verwacht.

Wil je ook een mooi fotoboek maken? Dat kan natuurlijk, het is simpel en snel geregeld bij hetfotoalbum.

Ik ben benieuwd of jij een fotoboek van de kinderen hebt gemaakt? Misschien heb je wel andere ideeën waar een boek voor gemaakt kan worden. Dan hoor ik het graag, laat een berichtje achter bij de reacties.

Groetjes,

Mickey

Zie ook het fenomeen van de foto's rondom de smash cake!

Wat vind jij? Heb je als moeder inderdaad de plicht om een fotoalbum te maken?

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

3 reacties

  1. Maak er 'het is je plicht als ouder...' van en mijn stem heb je 🙂
    Hier maken we jaarboeken. 'We' want man en ik maken samen de selectie foto's en ieder een deel van de fotoboeken (wij 1 en 1 per kind). Laten ze drukken bij lulu.com, want mooie kwaliteit en -als je op de juiste aanbieding wacht- een prima prijs.

  2. Maak er 'het is je plicht als ouder...' van en mijn stem heb je 🙂
    Hier maken we jaarboeken. 'We' want man en ik maken samen de selectie foto's en ieder een deel van de fotoboeken (wij 1 en 1 per kind). Laten ze drukken bij lulu.com, want mooie kwaliteit en -als je op de juiste aanbieding wacht- een prima prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *