De Week van het geld streeft naar financiële bewustwording bij kinderen

De Week van het geld streeft naar financiële bewustwording bij kinderen. Eten, nieuwe kleren voor de kids, speelgoed…

Moeders regelen vaak de financiële zaken thuis maar wist je dat het verstandig is om je kinderen hierbij te betrekken? Het is belangrijk om je kinderen bewust te maken van de waarde van geld en ze te leren hoe ze hier op een verantwoorde wijze mee om kunnen gaan. In de zesde editie van de Week van het geld staat dit centraal!

Officiële start door de koningin 

De Week van het geld is een initiatief van ‘Wijzer in geldzaken’ en wordt georganiseerd van 14 tot en met 18 maart. Koningin Máxima opende de week op basisschool West in Capelle aan den IJssel om het officiële startsein te geven. Het doel van deze themaweek is om kinderen in het basisonderwijs wijzer te maken in geldzaken door verschillende activiteiten te organiseren zoals gastlessen en workshops.

 Bron: http://www.vorsten.nl/2016/03/14/maxima-schuift-aan-in-de-klas/

Wat betekent geld voor jouw kinderen? 

In het kader van deze nationale projectweek, wordt er in onderstaand filmpje aan verschillende kinderen gevraagd wat geld voor hen betekent. Weten hoe je kinderen aankijken tegen geld, is een begin om er samen actief mee aan de slag te gaan. De Week van het geld heeft daarom ook voor ouders een overzicht van leerzame tips en activiteiten om bewust om te kunnen gaan met zaken als kleedgeld, zakgeld en/of sparen.

Hoe denken kinderen over geld?

In onderstaand filmpje vertellen kinderen hoe zij denken over geld! Klik op onderstaande link:


https://www.youtube.com/watch?v=NCylasx72XI

Of kijk het nu meteen:

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

2 reacties

  1. Wat een schattig filmpje! Ik denk dat het ook heel goed is dat deze week er is. Op mijn werk maakte ik met de kinderen een boekje met bespaartips, om kinderen bewust met geld om te laten gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *