Interview met Elisabeth Badinter over nieuwe moedermoraal

Het nieuwe feminisme, het ecologisch radicalisme, allerlei (kinder)artsen en La Leche League zijn, volgens Elisabeth Badinter, verantwoordelijk voor een moederrol, waarbij het kind centraal staat.

Bewijs van deze indoctrinatie vindt Badinter bijvoorbeeld het feit dat vijfendertig jaar geleden nog geen 15% van de Franse vrouwen borstvoeding gaf, maar dat dit in 2010 zo'n 70% zal zijn.

Andere voorbeelden zijn wasbare tampons, voeden op verzoek, katoenen luiers i.p.v. wegwerpluiers, pleidooien voor natuurlijke bevallingen en een groeiend wantrouwen tegen de pil omdat die 'onnatuurlijk zou zin'. Met heimwee denkt Badinter terug aan de tijd dat je als zwangere vrouw nog gewoon mocht drinken en roken tijdens de zwangerschap.

Elisabeth Badinter vindt dit alles een stap terug in de tijd, en ten koste gaan van vrouwen. Ze schreef er een boek over 'Le conflit. La femme et la mère', dat in Frankrijk veel stof doet opwaaien.

Volgens Badinter gaat het haar om keuzevrijheid voor vrouwen. Volgens eigen zeggen strijdt ze ervoor dat vrouwen altijd zelf kunnen kiezen.

Maar het lijkt erop dat dit alleen geldt als het keuzes zijn waarmee zij het eens is. Iets waar wel meer feministes last van hebben.

In de Belgische Standaard een interview met haar!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *