Boekbespreking: 'Mijn moeder is te gek!'

Neel Frens is columniste van het Nederlands Dagblad, en haar boek Mijn moeder is te gek is een bundeling van vijftig columns.

In deze columns komen echt alle alle valkuilen, landmijnen en vraagstukken van het moederschap, voorbij. Van kinderfeestjes en kindertraktaties en de vele diagnose die kinderen tegenwoordig krijgen, tot de juiste spijkerbroek voor je puber.

Tussendoor lezen we over Neel als een vrouw die worstelt met klinische depressie, een gelovige vrouw, en Neel als overtuigd Thuisblijfmoeder. Met name deze columns raken het hart van de lezer, en maken dit boek meer dan de zoveelste bundeling van columns over het moederschap.

Neel Frens is bovendien niet bang haar nek uit te steken, en durft haar mening te geven over de kinderfeestjesgekte: het zijn de ouders die elkaar opjutten, en kinderopvang:

'Eén ding verontrust mij. De kleine krekel is te familiair. Hij klimt direct bij mij op schoot en begint me stevig te knuffelen. In de hem onbekende Frens-chaos heeft hij blindelings mij als leidster geïdentificeerd.

En van de leidster moet je het hebben. Het is een lief manneke, maar bij een allemansvriendje voel ik me ongemakkelijk. Zal hij zich in zijn vier jaren ooit aan iemand kunnen hechten? Of zijn alle volwassenen daarvoor te kort aanwezig?'

Mijn moeder is te gek zal zeker Thuisblijfmoeders aanspreken: Neel Frens bevestigt met haar columns het belang van fulltime zorg en opvoeding, en dat is wel eens prettig als je voortdurend te horen krijgt dat je 'niets doet'.

Maar ook voor moeders die kind en baan combineren is het boek interessant!

Conclusie

Een aangenaam boek om te lezen, zeker voor Thuisblijfmoeders. Geschreven in vriendelijk proza, en overgoten met een scheutje religie en een kleine garnering van psychiatrische problematiek.

Je leest het in een middagje uit, en ik zou het zelfs wel permanent in mijn boekenkast willen hebben!

Praktische informatie

Dit boek is uitgegeven door uitgeverij Plateau, en o.a. te koop bij Bol.com voor 12,50.

Mijn moeder is te gek
Mijn moeder is te gek
Frens, N.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *