Huisman: Club van Slechte huisvrouwen is kortzichtig en zelfzuchtig

Op de website Huismannen.nl schreef huisman Bram Joël een artikel over de Club van Slechte Huisvrouwen. Aan een bezoekje aan de gelijknamige website hield de huisman gemengde gevoelens over.

Huishouding is 'verspilling van tijd'

Enerzijds waardeerde hij de herkenning die de Club van Slechte Huisvrouwen biedt, en de vaak humoristische bijdrages. Maar de onderliggende boodschap 'huishouden is een verspilling van tijd' kon hem minder bekoren. Sterker nog: een dergelijke houding vindt Bram Joël 'kortzichtig en zelfzuchtig'. En daar heeft hij goede redenen voor.

Kinderen hebben een gezonde woonomgeving nodig

Kinderen hebben een rustige, gestructureerde omgeving nodig om in op te groeien. Een gezonde, opgeruimde leefomgeving bevordert het zelfvertrouwen van kinderen, zorgt voor waarden en normen, en leert kinderen bovendien dat een huishouden zich niet vanzelf runt.

Bram Joël hoopt dan ook dat de makers van de website van Club van Slechte Huisvrouwen voor een betere balans gaan zorgen op de site.

Bram Joël: 'Dat de Club van Slechte Huisvrouwen een leuk forum is om stoom af te blazen snap ik, maar het dreigt te verworden tot een plaats waar mensen alle verkeerde excuses zoeken (en vinden) om hun gedrag te handhaven: een leefstijl waarbij eigen genot en vermaak de boventoon voert en verantwoordelijkheden het onderspit delven.'

Wij zijn het hier van harte mee eens! Voor iedereen die behoefte heeft aan een tegengeluid aan de Club van Slechte Huisvrouwen raden we Monique Wortelboers boek huishouden van het leven aan.

Lees het artikel hier op huismannen.nl.

Leestip: Weckpot.

Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

5 reacties

  1. Helemaal mee eens. De zorg voor onze eigen leefomgeving wordt schandalig verwaarloosd. En ja, ik vind het ook moeilijker mij te motiveren de was in de kasten te leggen dan een leuk stukje te schrijven waar ik geld en een schouderklopje voor krijg maar dat betekent niet dat dat dan ook het beste is om te doen.

  2. Helemaal mee eens. De zorg voor onze eigen leefomgeving wordt schandalig verwaarloosd. En ja, ik vind het ook moeilijker mij te motiveren de was in de kasten te leggen dan een leuk stukje te schrijven waar ik geld en een schouderklopje voor krijg maar dat betekent niet dat dat dan ook het beste is om te doen.

  3. nounou, een beetje relativerings vermogen is hier op zijn/haar plaats. ik mag hopen dat iedereen liever leuke dingen doet met de kinderen dan schoonmaken, maar dat wil niet zeggen dat je het laatste niet doet... haha, dat zal me wat zijn; liever de badkamer schrobben ipv naar de speeltuin gaan

  4. nounou, een beetje relativerings vermogen is hier op zijn/haar plaats. ik mag hopen dat iedereen liever leuke dingen doet met de kinderen dan schoonmaken, maar dat wil niet zeggen dat je het laatste niet doet... haha, dat zal me wat zijn; liever de badkamer schrobben ipv naar de speeltuin gaan

  5. Ik ben geen geboren huisvrouw maar zie het belang er zeer zeker van in. Sinds ik een hulp heb, die wel een huisvrouw pur sang is loopt mijn huishouden ook meer op rolletjes en wordt er veel stress voorkomen (maaam zijn er sokken schoon ..e.d).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *