|

Linda Bosscher: tbm en wahm

Als Linda (28) 's ochtends naar haar werk als juf op een basisschool vertrok, had ze er voor haar gevoel al een halve werkdag op zitten.

Fulltime moederen: de keuze

Door de onregelmatige diensten van haar man stond Linda er 's ochtends regelmatig alleen voor. 'Als mijn man nachtdienst had dan moest ik al voor dag en dauw uit bed om de kinderen op tijd bij de oppas te krijgen,' vertelt ze terugkijkend op die hectische tijd. 'Al het geregel gaf veel spanningen.' Daar kwam nog bij dat haar passie voor het onderwijs plaats had gemaakt voor een nieuwe passie: een eigen bedrijf in de vorm van een blog en een webshop.

Na veel gepieker komt de opluchting

Na veel gepieker hakte ze in 2011 de knoop door: Linda werd thuisblijfmoeder en werkte in haar vrije uurtjes aan haar bedrijf. Hoewel Linda deze keuze als 'noodgedwongen' omschrijft, bleek het een enorme opluchting. Plotseling voelde ze zich 'vrij'. Het hele gezin vaarde er wel bij, ook Linda's partner. 'Hij zag graag dat ik thuis bleef en daar alles runde zodat hij rustig naar zijn werk kon gaan. Deze ouderwetse verdeling bevalt ons allebei prima. Hij zou ook niet met me willen ruilen.' Linda heeft dan ook geen moment spijt gehad. Inmiddels is ze de trotse moeder van een bijna kleuter, een peuter en een baby van vijf maanden.

Werken vanuit huis: tbm/wahm

In de toekomst ziet Linda zichzelf als een thuisblijfmoeder met een eigen bedrijf en webshop. Een zogenaamde Wahm dus eigenlijk! Wahm staat voor Work At Home Mom, en betekent een moeder die vanuit huis werkt*. Voor een baas werken wil ze niet meer, en ze zou hoogstens in geval van nood op de basisschool van haar kinderen willen invallen. Maar ze wil beslist niet meer terug naar de hectiek van een baan buitenshuis en alle geregel dat daarbij komt kijken.

Door vanuit huis te werken, heeft Linda het beste van twee werelden. Linda: 'Ik werk, maar dat gaat niet ten koste van mijn kinderen. Daarnaast voed ik ze op, run ik het huishouden en haalt mijn man het inkomen binnen. Ondertussen mis ik niks van mijn kinderen. Ik besteed ze niet uit, en later kunnen ze zeggen: 'Mama was er voor ons!'.

Wahm: uitdagingen

Werken vanuit huis met kinderen om je heen is overigens nog een hele uitdaging, ontdekte Linda. Ze is dan ook blij met haar huishoudelijke hulp die twee keer in de week een paar uurtjes komt. En ze kijkt uit naar de tijd dat de kinderen allemaal op school zitten, en ze overdag meer tijd krijgt op te werken. Nu ontdekt ze regelmatig 's avonds dat ze nog bergen werk heeft liggen, en werkt dan tot een uur of tien door. En dan blijkt er nog was weggewerkt te moeten worden...

Linda's toekomst

Tussen alle bedrijven door besteedt ze zo'n vier tot zes uur per dag aan haar blog Love2bemama. En ze heeft plannen voor een webshop in 2014. 'Ik houd het nu bij, en als de kinderen naar school zijn ga ik het naar een hoger niveau tillen.'

* In onze rubriek Het Moederbedrijf vind je interview met Wahms!


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *