|

Hoe zorg je voor 1 uur rust voor jezelf per dag?

stille tijd

Als thuisblijfmoeder ben je vaak 24/7 bezig.

Om dat vol te houden, en niet gillend gek te worden is het van wezenlijk belang dat je elke dag in ieder geval 1 rustmoment hebt. Gewoon om even tot jezelf komen en even afstand te nemen van de constante vragen en eisen.

Als je kinderen nog klein zijn, en een middagslaapje doen is dat je kans om zelf ook even rust te nemen. Maar er komt een moment dat kinderen dat dutje niet meer nodig hebben.

Hoe kun je dan toch nog zorgen voor 'stille tijd'?

Zo zorg je voor jezelf, en heb je elke dag 1 uur 'stille tijd'

1. Wees consequent

Consequent zijn valt niet altijd mee als het om de opvoeding gaat. Maar als het gaat om elke dag 1 uur stille tijd is het essentieel. Het is belangrijk dat je kinderen leren dat dat dit uur heilig is, en dat er niet mee gesjoemeld wordt.


2. Denk vooruit!

Voordat je 'stille tijd' in gaat is het belangrijk dat je kinderen van alle gemakken voorzien zijn. Hebben ze hulp nodig om naar de wc te gaan? Laat ze dan eerst even plassen. Zorg dat ze drinken hebben en iets te doen hebben om zich te vermaken. Zo voorkom je dat ze je komen storen omdat ze iets van je willen of zich vervelen.

3. Maak het leuk voor je kinderen

Zorg dat het uurtje stille tijd ook voor je kinderen leuk is. Investeer in een boek of spel dat je ze alleen geeft tijdens het dagelijkse uurtje stille tijd. Of koop een dvd met een kindvriendelijk programma waar ze graag naar kijken, en gebruik die alleen tijdens de stille tijd.


4. Geef je kinderen een klok of wekker

Voor kinderen kan 1 uur eindeloos lang lijken. Maak de tijd voor ze zichtbaar en geef ze een wekker of klok. Zo kunnen ze goed zien hoe lang het nog duurt voordat ze weer een beroep op je kunnen doen.

5. Scheid je kinderen

Je kunt er donder opzeggen dat kinderen ruzie krijgen als je graag stille tijd wilt. Tenzij je zeker weet dat ze goed samen kunnen spelen, is het slim om je kinderen op een aparte plek in huis neer te zetten tijdens stille tijd.

Lees ook over het vraagstuk Baby in box?

Samenvattend

Stille tijd, oftewel 1 uurtje per dag waarin je even tot rust komt is goed voor je emotionele en mentale balans. En vergis je niet: ook voor kinderen is zo'n rustuurtje weldadig.

In deze post las je 5 tips waarmee je stille tijd mogelijk kunt maken zodat je beter in balans blijft.

Succes! En geniet van de ontmoeting met je zelf.

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *