17 verrassende toepassingen van kussentjes - van schreeuwen tot stoel

Kussentjes

Toen mijn kinderen nog klein waren, was het één van mijn favoriete liedjes over het moederschap: The Children's Song van Rob Paravonian. In dit liedje is hij een presentator van een kinderprogramma op een videoband.

Ik denk dat iedere moeder wel herkent dat ze op moeilijke momenten, of als ze half ziek is, kinderen wel eens even achter de tv zet. Op die manier zijn ze even rustig, en kun je ze makkelijk in de gaten houden.

Rob zingt de kinderen toe:

'Don't worry, mommy always scream into pillows when they're happy!'

Kussentjes als uitlaatklep voor moeders : )

Dat zinnetje inspireerde deze post over... kussens!

17 verrassende toepassingen van kussentjes

 1. Als je 'in de kleine kinderen zit,' is een nieuwe bank een beetje riskant. Voor je het weet zitten er vlekken in. Heb je toch behoefte aan een compleet andere look? Dan zijn kussentjes een budgetvriendelijke oplossing. Ze zijn er in alle mogelijke kleuren en maten, en kunnen een saaie bank een compleet andere look geven.
 2. Niet alleen geven kussens een andere sfeer en look aan je meubels, ze zijn ook erg geschikt om vlekken die je er niet meer uitkrijgt discreet te bedekken. Kussentje erop, en niemand ziet het meer!
 3. Bij een verstuikte enkel zorgt een stapel kussentjes ervoor dat je enkel hoog ligt.
 4. Geen budget over voor een mooie nieuwe tuinset? Met een paar nieuwe Tuinkussens geef je je meubels toch een nette en nieuwe look. Extra voordeel van tuinkussens is dat ze verkrijgbaar zijn in waterafstotende materialen. Ideaal als je kinderen in huis hebt, die voortdurend drinken laten vallen.
 5. Kussentjes zijn uitstekend geschikt als budgetvriendelijk cadeautje. Je hebt al een mooi kussen voor 3,- ! Ze zijn bovendien geschikt om iets op te presenteren. Denk maar aan het klassieke kussentje voor trouwringen.
 6. Ga je een lange autotrip maken met je kinderen, en vallen ze onderweg vaak in slaap? Neem een kussentje mee, zodat het hoofd van je kind opzij kan vallen en zacht landt.
 7. Je kunt ze gebruiken tijdens de zwangerschap. Een kussen tussen de benen helpt je bekkenbodemspieren ontspannen. En als je borstvoeding geeft zijn er zelfs speciale borstvoedingskussens die het voeden makkelijker maken. Maar je kunt ook prima gewone kussens gebruiken.
 8. Zeker voor kinderen kunnen kussens prima fungeren als een extra stoel!
 9. Op kinderfeestjes kun je met kussens uitstekend het spel Stoelendans spelen. Maar dan met kussens!
 10. Kinderen kunnen heerlijk spelen met kussens. Zeker als je er een aantal hebt, kun je met kussens een fort bouwen, of ze gebruiken als stoel in een zelfgebouwde hut of huis.
 11. Ben je handig, en houd je van het opknappen van meubels? Een kussens kan een mooie nieuwe zitting worden voor een vintage stoeltje.
 12. Ga je een stukje achterop bij iemand op de fiets? En is het best een eindje? Een kussentje maakt het fietstochtje dan een stuk aangenamer.
 13. Je kunt met kussentjes een kussengevecht doen!
 14. Ben je aan thuis aan het sporten en doet de vloer pijn onder je knieën bij de oefeningen? Een kussentje verzacht een harde vloer. Ik spreek uit ervaring : )
 15. Houd je van mediteren? Dan kan een kussentje onder je knieën een geknielde houding net wat aangenamer maken. Er zijn zelfs speciale meditatiekussentjes.
 16. Werk je met je laptop op schoot? Een kussentje onder de laptop werkt heel prettig.
 17. Zoals Rob Paravonian al zong: kussens kunnen heel geschikt zijn als je even heel hard wilt gillen. En geloof me, dat komt regelmatig voor als je kinderen hebt. Een kussen kan het geluid uitstekend smoren.

In kussens kun je fijn schreeuwen

Het liedje dat de inspiratie was voor deze post. Deze is voor alle (thuisblijf)moeders! En natuurlijk ook vaders.

Tot slot

Ik houd van kussentjes! Ze zijn multifunctioneel, en ze kunnen je interieur snel en goedkoop een oppepper geven.

In deze post las je maar liefst 17 verrassende toepassingen van kussentjes. Van gewone kussens tot tuinkussens.

Bonustip: zoek nog een leuk cadeautje voor Sinterklaas of Kerst? Denk dan eens aan... een kussentje!

Weet jij er nog meer? Vertel het in de comments!
Huisvlijt

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *