Reacties

Het leven is te kort om op kantoor te zitten — 2 reacties

  1. Dat klinkt echt als een boek voor mij! Je kunt zoveel bereiken door kleine stappen te nemen. Je moet oude opvattingen loslaten, bijvoorbeeld het idee dat je 'verplicht' moet werken tot je 67e. Dat werkte voor mij als een lap op een stier: niemand vertelt mij dat ik verplicht moet werken. Ook de overheid niet. Het is zoeken naar vrijheden in een land waar alles gereguleerd is, maar op elk niveau kun je bepaalde vrijheden vinden.

    Terzijde: ik ben er trouwens geen voorstander van om huisvrouwen een salaris te betalen. Want daarmee raak me meteen je vrijheid kwijt! Huisvrouw zijn is het enige werkelijk vrije beroep! Zodra er een vergoeding voor komt, in de vorm van belasting of een toelage, zullen er voorwaarden aan gesteld worden. Er moet iets tegenover staan en daarmee raken huisvrouwen zeggenschap kwijt. Vandaar dus tegenstander van een loon voor huisvrouwen.

  2. Dat klinkt echt als een boek voor mij! Je kunt zoveel bereiken door kleine stappen te nemen. Je moet oude opvattingen loslaten, bijvoorbeeld het idee dat je 'verplicht' moet werken tot je 67e. Dat werkte voor mij als een lap op een stier: niemand vertelt mij dat ik verplicht moet werken. Ook de overheid niet. Het is zoeken naar vrijheden in een land waar alles gereguleerd is, maar op elk niveau kun je bepaalde vrijheden vinden.

    Terzijde: ik ben er trouwens geen voorstander van om huisvrouwen een salaris te betalen. Want daarmee raak me meteen je vrijheid kwijt! Huisvrouw zijn is het enige werkelijk vrije beroep! Zodra er een vergoeding voor komt, in de vorm van belasting of een toelage, zullen er voorwaarden aan gesteld worden. Er moet iets tegenover staan en daarmee raken huisvrouwen zeggenschap kwijt. Vandaar dus tegenstander van een loon voor huisvrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>