Thuisblijfmoeder en herintreden? Zo vergroot je je kansen!

Eén van de vooroordelen waar thuisblijfmoeders tegenaan lopen is de onheilspellende waarschuwing:


'Als je stopt met je baan kom je er nooit meer tussen!'

Gelukkig heeft menig thuisblijfmoeder het tegendeel bewezen!

En er zijn een heleboel dingen die je kunt doen om je kansen op de arbeidsmarkt te optimaliseren.


Thuisblijfmoeder en herintreden? Zo vergroot je je kansen!

1. Zorg dat je bij blijft op je vakgebied.

Tijdens de periode dat je fulltime moeders is het verstandig om vakliteratuur en ontwikkelingen in je beroep bij te houden. Ooit had Manpower een prachtige reclame die dit heel treffend illustreert. In die reclame zie je en herintredende moeder die nog is ingesteld op typemachines in plaats van computers. Je ziet haar aanstalten maken om het papier in het toetsenbord te rollen : )

Nou is dit een vrij extreem voorbeeld, maar het is wel treffend. Zorg dat je weet wat er speelt in je vakgebied.

Het filmpje is zo leuk dat ik het hier onder even deel!

Bijblijven in je vakgebied kun je doen door vakliteratuur bij te houden, eventuele trainingen en workshops te bezoeken en contact te houden met oude collega's.

2. Begin je eigen bedrijf vanuit huis

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de periode waarin je fulltime moedert je inspireert om een heel nieuwe weg in te slaan als het gaat om werk. Menig moeder begint een bedrijf vanuit huis. Promotie van je bedrijf is een stuk makkelijker geworden dankzij de social media. Maar visitekaartjes blijven ook een must-have! Die zijn een makkelijke manier om je gegevens bij iemand achter te laten. Je kunt visitekaartjes onder andere laten maken bij drukzo.nl.

Zelf ben ik na jaren fulltime moederen fulltime blogger geworden : )

3. Doe vrijwilligerswerk

Omdat onze maatschappij zo in elkaar zit dat fulltime moederen wordt gezien als 'niets doen' en 'thuiszitten' kan het goed zijn om vrijwilligerswerk te doen. Potentiële werkgevers zien dit als een bewijs van 'bijblijven' en het voorkomt dat ze vinden dat je een gat in je cv hebt.

4. Leg contact met een uitzendbureau

Een uitzendbureau is een uitstekende en laagdrempelige manier om weer actief te worden op de arbeidsmarkt. Medewerkers van een uitzendbureau weten wat er speelt op de arbeidsmarkt en aan welke mensen er behoefte is. Zij vormen dus een fantastische bron van kennis en ervaring. En ze helpen je graag. Want als zij een baan voor jou vinden, levert het dan ook winst op.

En voor bedrijven is een uitzendkracht een laagdrempelige manier om iemand in te schakelen.


5. Wees actief op LinkedIn

LinkedIn biedt een eenvoudige manier om jezelf en wat je allemaal te bieden hebt te presenteren. Met een beetje geluk vinden werkgevers jóu. Een van mijn buurvrouwen werkte haar LinkedIn profiel bij en werd prompt benaderd voor een baan voor 1 dag per week. Precies wat ze wilde. En het enige dat ze er voor had hoeven doen was haar profiel updaten.


6. Laat je niet gek maken!

Laat je niet gek maken door al die onheilsprofeten die beweren dat je hersenen verweken en dat je niets doet als je fulltime voor je kinderen zorgt! Geloof daar vooral niets van. Niet voor niets zegt menig parttime werkende moeder dat ze op haar werk uitrust!

Kinderen opvoeden vraagt doorzettingsvermogen, inventiviteit, creativiteit, wilskracht, discipline, onderzoeksvaardigheden om je weg te vinden in opvoedland en flexibiliteit.

Dat zijn allemaal capaciteiten waar werkgevers dol op zijn.

Geniet dus rustig van een periode fulltime moederen en weet: Als je ooit wilt herintreden dan zijn er heus wel mogelijkheden.

Lees ook Herintreders: thuisblijfmoeders die weer een baan vonden.

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *