Eenvoudig moeder

Er is een hele markt met boeken die vrouwen vertellen hoe ze als moeder het beste hun leven kunt leiden. Vele daarvan richten zich op de combinatie kind- baan, en hoe je dat allemaal optimaal combineert.

Dus toen we het zoveelste boek uit dit genre binnenkregen, was ons enthousiasme ongeveer even groot als bij een onverwachte studiedag. En Eenvoudig moeder: 8 stappen naar meer balans brengt inderdaad niets nieuws. Maar de wijze waarop de bekende oude wijn in een andere zak is verpakt, is best aardig.

Vooral het feit dat de stem van de auteur van dit boek, Marjolijn de Galan, duidelijk hoorbaar is in het boek spreekt aan. Zij is haar eigen doelgroep, en past haar eigen 8 stappen naar balans ook op zichzelf toe. Daarnaast vind je in Eenvoudig moeder veel citaten van moeders die ongetwijfeld veel herkenning zullen oproepen. Deze factoren maken Eenvoudig moeder een sympathiek, herkenbaar, en toegankelijk boekje. En uiteraard is er ook de obligate mindfulness in verwerkt.

Vormgeving: een stap per hoofdstuk

Het boek is overzichtelijk geordend, met een stap naar balans per hoofdstuk. En die hoofdstukken zijn allemaal verschillend gekleurd, wat het Uitgeverij Snor gevaar met zich meebrengt: een zeer druk vormgegeven boek dat ADHD gevoelens oproept. In combinatie met de vele inzetjes, maken de verschillende kleuren de layout inderdaad wat onrustig.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een boek om meer balans in je leven te brengen, is Eenvoudig moeder een prima keuze in de jungle van de zelfhulpboeken. Voordeel is bovendien dat het niet al te dik is.

Praktische informatie

Eenvoudig moeder is voor 14,95 te koop bij Bol.com. Het werd uitgegeven door uitgeverij Forte|Averbode en maakt deel uit van een reeks met titels als 'Eenvoudig gelukkig' en 'Eenvoudig mindful'.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *