Een georganiseerde kinderkamer krijg je zo

kinderkamer organiseren

Een goed georganiseerde kinderkamer zorgt voor een prettiger leven! Want als de dingen goed op hun plek liggen en makkelijk bereikbaar zijn, dan hoef je niet te zoeken of moeilijk te doen om iets te pakken. En dat scheelt weer stress.

Sanne verzorgde onderstaande tips voor een georganiseerde kinderkamer!

Extra tip: motiveer je kind om op te ruimen met vrolijke opruimliedjes!

Een georganiseerde kinderkamer krijg je zo

Een bron van frustratie voor moeders: rommel in de kinderkamer.

Krijg je het eindelijk voor elkaar je kleintje op tijd naar bed te brengen, kom je in een chaos van speelgoed en kleding terecht… Rommel in de kinderkamer is niet alleen storend voor jezelf, maar ook voor de nachtrust van je kind! Tijd voor een paar opruimtips om de kinderkamer netjes te houden.

Tip 1. De kapstok 

In elke leeftijdsfase van je kind komt een kapstok wel van pas! Eerst naast de commode, voor de slaapzak en badhanddoek van de baby. Dan laag bij de grond, zodat je peuter of kleuter helemaal zélf zijn gedragen kleertjes kan ophangen. Dat houd je er natuurlijk in, maar vanaf de kleuterleeftijd kan er een kapstok voor verkleedkleren bij.

Zelfs een puber zal paar handige haken aan de muur kunnen waarderen: de kamer is zo een stuk sneller opgeruimd! Kapstokken zien er bovendien steeds leuker en mooier uit, zodat de kinderkamer er niet alleen opgeruimd maar ook gezellig van wordt.

 Tip 2. Opbergkisten- en manden 

Als je een kind wil leren zijn of haar kamer netjes te houden is het belangrijk voldoende opbergmeubels aan te bieden. Geef samen met je kind alles een vaste plek en opruimen gaat voortaan drie keer zo snel! Kleine mandjes voor in een open kast kun je leuk nummeren of een vrolijk etiket geven. Een grote opbergkist is handig voor groot speelgoed en spulletjes waar je kind elke dag mee in de weer is. Zie ook mijn post over Lego opbergsystemen!

Lees ook Kapla blokken!

Tip 3. Hangmat voor knuffels 

Natuurlijk mogen de knuffels niet in een opbergkist; daar wil je dochter of zoon liever de hele dag en nacht naar kijken. Een baby-hangmat is de perfecte oplossing! De knuffels krijgen een ereplekje in de kinderkamer en jij struikelt er niet over. Je kunt de hangmat hoog in de hoek hangen voor meer ruimte in de kamer, of onder de hoogslaper zodat je kind de knuffels er zelf in kan leggen.

 Tip 4. Planken 

Hang brede planken laag op de muur, en laat je kind daar zelf zijn of haar favoriete speelgoed op uitstallen! Zo staat het veilig, is de kinderkamer netjes én kan je kind zelf zijn speelgoed pakken en opruimen. Ook gevonden schatten uit de natuur of de verzameling LEGO poppetjes staan hier extra mooi.
Een paar handige aanpassingen, en de kinderkamer is voortaan georganiseerd en gezellig!

Je kunt de randen van planken pimpen met washi tape! Je vindt dit product ook onder naam masking tape.

Nawoord

Ik vind Sanne's tips leuk en nuttig. Vooral de tip van de kapstokken kan ik onderschrijven. Kapstokken aan de muur kosten je geen kostbare vloerruimte, en je kunt dingen makkelijk opruimen én weer pakken.

De tip van de grote opbergkist vind ik minder. Kinderen kunnen daarin vaak namelijk dingen niet goed vinden. Zo'n kist vind ik persoonlijk vooral geschikt als je snel speelgoed wilt opruimen. Maar om uit te pakken vind ik het minder prettig. Wat dat betreft ben ik meer een voorstander van kleine mandjes in een open kast, zoals Stephanie ook noemt. Zo kan een kind namelijk beter zien wat het aanbod is, en het eenvoudiger pakken.

Lees ook de post over het vraagstuk: Baby in box?


LeestipsWonen met kinderen: pas je je interieur aan of niet? en Zelf een bureau maken. Extra tip: maak mooie raamtekeningen!

Kijk ook eens op de Zeeman baby afdeling! Daar vind je ook leuke dingen voor kinderkamers.

Wil je bezuinigen op speelgoed? Lees dan eens mijn post over de kwaliteit van nep lego.

Wat is jouw gouden tip voor een goed georganiseerde kinderkamer?

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *