DIY: geef de kinderkamer een nieuwe look

kinderkamer
Gastartikel

Is je kleuter het stadium van verkennen stilaan ontgroeid, dan wordt het stilaan tijd om een echte kinderkamer te maken.

Of heb je een kind dat binnenkort in het middelbaar onderwijs start, dan is het een ideaal moment om zijn of haar kamer om te toveren tot een tienerkamer.
Hoe je dat zelf doet, lees je in deze blog.Start met een plan
Het klinkt eenvoudig en logisch maar een plan maken voor de kamer is essentieel om alle mogelijkheden van de ruimte te zien.
Heb je een grondplan van de architect, dan kun je hier rustig op verder werken maar evengoed neem je gewoon de maten op en teken je zelf op papier een basisplan.
Het kan interessant zijn om een kast of sofa die je wilt behouden, op schaal te tekenen en deze vervolgens uit te knippen.
Doe dit voor alle meubels waarvan je zeker weet dat ze moeten blijven staan. Straks kun je dan schuiven met alle elementen om de ideale combinatie te vinden.

Kamer inrichten

Begin vervolgens met het inrichten van de kamer. Denk hierbij aan een bepaalde kleur die je kiest voor de muren of een leuk behang om een accentmuur te creëren. Probeer schreeuwerige combinaties te vermijden want deze brengen geen rust en dat is vooral wat je kind nodig heeft in de slaapkamer.

Gordijnen op maat

gordijnen kinderkamer
Hangen er in de kamer nog leuke gordijnen met kinderlijke tekeningen, dan is dat vandaag niet meer ideaal. Laat gordijnen op maat maken in een neutrale kleur die een tijdje kan meegaan.
Wanneer er dan bijvoorbeeld een ander kleurtje op de muur wordt gezet, hoef je niet meteen de hele kamer opnieuw onder handen nemen.

Jaloezieën voor een strakke look

Wil je snel een strakkere look in de kamer creëren, bestel dan jaloezieën online uit hout of aluminium. Ze geven de kamer meteen een moderne aanblik en zorgen tegelijkertijd voor een verfijnde uitstraling.
jaloezieën kinderkamer

Meubels kiezen

Heb je de basis klaar? Dan kun je nieuwe meubels kiezen. Om te weten wat er allemaal mogelijk is, kun je inspiratie opdoen in verschillende woonbladen. Ga zeker ook langs in enkele meubelzaken om de laatste trends te ontdekken.

Tiener? Doe het samen

Met een tiener in huis, kun je dat beter samen doen om jullie keuzes op elkaar af te stemmen. En je kunt je kind meteen inschakelen om te helpen bij verven, behangen en inrichten van hun eigen kamer

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *