De feministische huisvrouw

'I feel like we are evolving into something that is not defined by those who came before us,” she says.

By making domesticity her career, she and the other stay-at-home mothers she knows are standing up for values, such as patience, and kindness, and respectful attention to the needs of others, that have little currency in the world of work. Professional status is not the only sign of importance, she says, and financial independence is not the only measure of success.'

Artikel in New York Magazine: de feministische huisvrouw

Bovenstaande citaat komt uit het artikel 'The Feminist Housewife: Can Woman Have It All by Choosing to Stay Home' in het Amerikaanse New York Magazine. Het artikel zorgde voor beroering omdat een oud stereotype van stal wordt gehaald, namelijk dat vrouwen nu eenmaal een natuurlijk verlangen om te zorgen hebben. Ook wordt gesteld dat er een heuse trend is van vrouwen die fulltime gaan moederen.

Tegenreactie op Lean in?

Critici zeggen echter dat er van een trend geen sprake is  en dat het artikel bedoeld is als tegenreactie op Sheryl Landberg's boek Lean in, dat er juist voor pleit dat vrouwen carrière maken. Sandberg is 'Chief Operating Officer' van Facebook. Kelly Makino, de Feminist Housewife op de cover en de centrale persoon in het artikel, zegt dat haar woorden uit verband zijn gerukt.

Nieuwe prioriteiten

Door alle kritiek zou je er bijna aan voorbij gaan dat er zeker ook zinnige dingen in het artikel staan, zoals een herwaardering van rust en tijd in een maatschappij waarin jonglerende tweeverdieners de norm zijn. En dat er vrouwen zijn die het de stress die de combinatie kind en werk met zich meebrengt, niet meer waard vinden, en kiezen voor rust voor zichzelf en hun gezin.

Zoals in het citaat wordt gezegd: carrière en financiële onafhankelijkheid zijn niet de enige graadmeters van succes!


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *