Bevallingsverlof slecht voor emancipatie!

De acht weken bevallingsverlof waarop moeders recht hebben na de geboorte van hun kind, houdt de traditionele rolverdeling tussen vaders en moeders in stand. Psychologe Steffi Wiesmann ontdekte deze schandvlek tijdens haar onderzoek, waarop ze vrijdag promoveert.

Want wat blijkt?! Terwijl vrouwen herstellen en bijkomen van negen maanden zwangerschap, een bevalling en borstvoeding geven, nemen ze stiekem een voorsprong op mannen! Ze bouwen tijdens hun verlof namelijk routine en vaardigheden op in de omgang met de nieuwe baby. Dat haal je als vader natuurlijk nooit meer in. Het is niet eerlijk!

En wat is het desastreuze gevolg? Moeders blijven ’als vanzelfsprekend’ meer voor de kinderen zorgen.

Wiesmann vergeet voor het gemak dat de acht weken bevallingsverlof er zijn voor het lichamelijk herstel van de vrouw, om nog niet eens te spreken over de tijd die het kost om een kind borstvoeding te geven.

Gelukkig heeft ze een oplossing: gewoon keihard onderhandelen aan de keukentafel! Dat bederft weliswaar de mythe van de romantische relatie, zoals Wiesmann het uitdrukt, maar het is nodig om tot een gelijke verdeling te komen.

Dus als vrouw zeg je voortaan gewoon: 'Jíj krijgt het kind en geeft de borstvoeding, want anders neem ik een oneerlijke voorsprong, en doe de emancipatie en het feminisme tekort!'


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *