Nicole Orriëns studeerde psychologie aan de Universiteit Utrecht. Ze kreeg 5 kinderen en koos ervoor om fulltime voor ze te zorgen.
Vergelijkbare berichten
Oefening baart kunst
Wendy Schouten, is publicist, archeoloog en moeder van vier kinderen, en woont in Stockholm. In de Volkskrant van 30 maart schrijft ze dat ouders die hun kinderen alleen maar naar bed brengen, en in het weekend ‘leuke dingen’ met ze doen, geen pedagogische zwaargewichten zijn. Daar heeft ze verder geen oordeel over, maar ze vindt…
Sorry, collega moeders!
Katharine Zaleski, eigenaresse van PowerToFly bood in een open brief haar excuses aan, aan moeders waarmee ze had gewerkt toen ze zelf nog geen kinderen had. Toen ze nog geen kinderen had veroordeelde Katharine werkende moeders als ze bijvoorbeeld veel foto’s van hun kinderen op hun bureau hadden staan. In haar brief biecht ze het…
Kijktip: Rabbit Hole, over het verlies van een kind
Het is de nachtmerrie van iedere ouder: je kind verliezen. Dit is het thema van de film Rabbit Hole. Op ingetogen wijze vertelt de film Rabbit Hole het verhaal van Becca en Howie Corbett, die hun zoon Danny verliezen. Danny rent achter hun hond aan de straat op, en wordt aangereden. Thuisblijfmoeder verliest zoontje Becca…
Winkelen als bevrijding van de vrouw
Wie had gedacht dat winkelen ooit werd ingezet als emancipatiemiddel om vrouwen meer vrijheid te geven! Het ontstaan van het fenomeen ‘winkelen’ Winkelen zoals wij dat kennen werd populair in de 19e eeuw. In die tijd kwamen de grote warenhuizen op, en besteedden winkeliers steeds meer aandacht aan hun etalages om zo mensen naar binnen…
Thee en vrouwenemancipatie
Thee en vrouwenemancipatie. Wat hebben de twee met elkaar te maken, vraag je je af? Wel, thee is op de één of andere manier truttigheid, en gebrek aan emancipatie gaan representeren! ‘Theemuts is een scheldwoord geworden’ ‘Theemuts’ is een scheldwoord geworden, en er wordt zeer denigrerend gesproken over moeders die hun kind na schooltijd opwachten…
Happy Me: verdwaald in de New Yorkse geluksindustrie
Sanne Bloeminks nieuwe boek ‘Happy Me, Verdwaald in de New Yorkse geluksindustrie‘ had net zo goed ‘Niets meer te wensen, en toch niet gelukkig‘ kunnen heten. Maar helaas, dat boek was al geschreven door een zekere Harold Kushner. Sanne Bloemink heeft het allemaal: een man, drie gezonde kinderen, een woning in de chique Upper West…