Bermuda Driehoek voor vrouwen

Op de website Businesscompleet, het grootste gratis netwerk voor ondernemers, maakt Jan Engels zich zorgen.

Meer dan zestig procent van de Nederlandse vrouwen completeert een universitaire studie, maar dan trouwen ze, krijgen kinderen en verdwijnen, constateert hij treurig, doch weinig origineel.

Als een kind dat kiekeboe speelt, en bij het opkijken teleurgesteld ziet dat zijn tegenspeler is opgestaan, vraagt Jan Engels zich af: 'Waar zijn ze nou?'
'In de Vrouwen Bermuda Driehoek', is zijn sombere conclusie.
'Dat is maatschappelijk kapitaal dat we in de BV Nederland niet goed besteden, en waar we iets aan kunnen doen,' constateert hij gewichtig.

Maar in tegenstelling tot de sokken die in de Sokken Bermuda Driehoek verdwijnen, en die je dus echt nooit meer terug ziet, zijn deze vrouwen heus niet voorgoed verloren. Sterker nog, ze zijn druk bezig hun maatschappelijk en menselijk kapitaal te investeren in de toekomst: hun kinderen, en creëren daarmee weer nieuw menselijk kapitaal.

Ik zou tegen Jan Engels willen zeggen: neem eens een kijkje in die zogenaamde Bermuda Driehoek van de Nederlandse vrouw. Je zult versteld staan van haar inventiviteit en werk, en de manieren waarop ze haar talenten inzet en ontplooit.

En als je geluk hebt, biedt ze je misschien wel een kopje koffie aan.

Ik heb gehoord dat de koffie heel goed is in de Vrouwen Bermuda Driehoek.

Vergelijkbare berichten

6 reacties

 1. Haha, hij is welkom voor een kopje thee na volgende week als ik zwelgend ten onder zal gaan in deze driehoek!
  Maar dan wel thee, geen koffie, ik woon in Engeland.

 2. Gelukkig zijn er ook vrouwen die wel blijven werken wanneer ze kinderen hebben. We zouden anders een nog groter gebrek aan verpleegkundigen, artsen, onderwijzers etc. hebben, dan we nu al hebben..

 3. Gelukkig zijn er ook vrouwen die wel blijven werken wanneer ze kinderen hebben. We zouden anders een nog groter gebrek aan verpleegkundigen, artsen, onderwijzers etc. hebben, dan we nu al hebben..

 4. Gelukkig dat veel van deze vrouwen later als de kinderen goed terecht gekomen zijn gewoon gaan werken en dan komt dat menselijk en maatschappelijk kappitaal dus voor de tweede keer terug in de maatschappij.Geweldig he van die vrouwen!

  anonymus; Die banen zouden net zo goed door mannen kunnen worden opgevuld! Vooral in het basisonderwijs is een groot tekort aan mannelijke rolvoorbeelden.

 5. Gelukkig dat veel van deze vrouwen later als de kinderen goed terecht gekomen zijn gewoon gaan werken en dan komt dat menselijk en maatschappelijk kappitaal dus voor de tweede keer terug in de maatschappij.Geweldig he van die vrouwen!

  anonymus; Die banen zouden net zo goed door mannen kunnen worden opgevuld! Vooral in het basisonderwijs is een groot tekort aan mannelijke rolvoorbeelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *