Reacties

Baat het niet, het schaadt ook niet — 7 reacties

 1. vraag ik me dus ook af....

  er staat in de volkskrant expliciet dat de voordelen van een extra inkomen en zelfverzekerdheid opwegen tegen het niet zo veel aanwezig zijn.
  tis allemaal weer een centenplaatje wat hier geschetst wordt. Met dat extra inkomen zijn je kindjes dus van alles voor zien wat hun hartje begeerd en zijn ze dus gelukkig!

  Erg materialistische kijk op het gezin wordt hier geschetst.

 2. 'Waarom zit een werkende moeder beter in haar vel?' Heel simpel: omdat ze niet ALLEEN MAAR moeder is, maar ook doet waarvoor ze is opgeleid en interesse heeft. Ik ben momenteel (gedwongen) thuis en vind het verschrikkelijk! Heb altijd 4-5 dagen gewerkt (heb 2 kleine kinderen) en ik ben - gegarandeerd - een veel betere moeder als ik werk!

 3. Maar je kan het niet generaliseren. Ik zit 'al' ruim 9 jaar thuis (wel nog afgestudeerd na 1.5 jaar). En al 9 jaar zoek ik gelijkgestemden/vriendinnen/interesses om het leven nog interessanter te maken dan m'n kinderen al zijn.

  Lang leve thuisonderwijs, waarbij (99% van de tijd) alle kinderen gewoon met alles mee kunnen doen, waarbij de kinderen lol hebben en de moeders ook! :)). Waar er vanalles wordt georganiseerd waaruit je kan kiezen om aan mee te doen (soms dagvullend). Het is jammer dat er in de huidige samenleving zo weinig cohesie is dat moeders zich alleen thuis voelen zitten.

  En lang leve het internet voor inspiratie!

 4. toen ik nog werkte zat ik helemaal niet beter in mijn vel
  (voor mijn mammaschap was ik fultime docente)...dus ik ben het niet bepaald met je eens hoor anonymus.

  Ik gooi nu even de knuppel in het hoenderhok;
  als het opvoeden van kinderen zo tegen de borst stuit vraag ik me af waarom er dan kinderen genomen worden. Dan kan zo iemand toch net zo goed die hele leuke tante/oom zijn voor een anders kinderen,hebben ze de lusten wel maar niet de lasten. (even heel kort door de bocht genomen hoor!!!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>